Whoaaa Oreo Cheese Cake


Eheemmmm
Pengumuman..pengumuman...
Aku dah berjaya wat Oreo Cheese Cake
Ohlalalallalla..selama ni aku dok tengok jek kat blog Kak Ummi
Semua ciskek kak ummi sangat la menawan kalbu
Tapi cam x berapa berani nak wat
Akhirnya
Walaupun aku xde mixer yek
Ni aku whisk aje ngan tangan kanan..jap2 tangan kiri

Resepi C&P jek
Oreo Cheese Cake
Bahan:-
30 keping oreo cookies (buang cream tengah) - kisar halus
1/4 cawan butter - cairkan
Bahan Filling:-
16 oz (2 cawan) cream cheese - lembutkan
1/2 cawan gula halus
1/2 sudu teh esen vanila
1/2 cawan sour cream
2 biji telor
1 cawan oreo yang dicincang halus

Cara Menyediakan:-
Base :- gaulkan oreo kisar dengan butter cair rata-rata.
Tekan dalam loyang yang telah digris dan dialas.
Pre-heat oven pada suhu 180 Celcius.
Bakar dalam 15 minit dan ketepikan

Filling:- Pukul cream cheese, gula dan esen vanila dengan kelajuan sederhana hingga benar-benar sebati.
Masukkan sour cream dan pukul sebati. Masukkan telor satu persatu dan pukul sebati.
Kemudian masukkan oreo yang telah dicincang halus tadi, kaup balikkan hingga rata.
Bakar secara "steam bake" (letak loyang adunan dalam loyang lain yang berisi air)
pada selama 45 minit/hingga bahagian tengah benar2 masak.
Sejukkan sekurang-kurangnya selama 4 jam/bermalam.

Macehhh kak ummi...sedapppp

30 Gtau jek:

alinac lover said...

yay! resepi baru.nk try jugak..hehhe~

Lelord said...

@alinac lover huhuhu sedappp siyes

Ena said...

wahh.. rajinnya lela nikan..
ni baru betul2 mencabar.. tak lah cam ena nie masak guna tepung segera jekkk.. kui kui kui

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wow, yummeh!!!
nk try gak la tp lela, sour cream tu camane ek?
mmm.. de jual tak kat giant ke mall kat sini ekk.. hehehehe

mamalieyna said...

wow...nmpk sungguh yummy! memikat nafsu makan gini ni! ^_^

BIONIC WOMEN said...

waaaa...kirim ler kat sini skit..huhuhu..
nak jugak..tapi nak buat..agak kemalasan..hahaha
nampak sangat best

Nana said...

aku ada gak resepi ni tp xyau masuk dlm oven pon just msk dlm peti ais je kasi sejuk

JaJa'Z said...

huiyoooo..caya lah kak...tapi kita tak suka cheese cake..hehhe

suamihanyisterizuki said...

waaa sedapnyerrr....terliur r...walaupon xgemar sgt oreo, tp sgt duke cheese

norhidana said...

uwaaaaaaaaaaah kak.... tgk pun dh terliur
dh la skrg nih mmg tak blh tgk cheese kek... suke bebeno...
bestnyer kak...

Shiela Latif said...

sabor jer au tengok...takper...takper...aku suh laki aku belikan aben besor ti...tunggu ar ko...hukhuk

Mamamya said...

bravo2!!! akhirnya dapat juga mr.ery merasa cheese cake ni...dr melaka smpi ke qatar misi m'buat cheese cake ni kan...ehehhe....

nampak sedap tu..... :)

alyyani said...

wow, looks yummy! dah la mmg minat oreo dgn cheese. kalau kena la buat sendiri ni, sape la yg sanggup makan. huhuhu..

Anne said...

biarpun baru lunch jap tadi,tapi kalau diberi makan chesse cake itu pasti tak ditolak. (^^O)

sweetie2010.blogspot said...

Salam Lela

mmmpph...sedapnya. tentu abg bertambah sayang. masakan kek dari isteri tersayang.

Lelord said...

@Enahuhuhu gun ayg segera pun ok wat dari x buat pape kan

Lelord said...

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥ sour cream tu cam yogurt..ade tulis sour cream, kalau x pun leh guna whipping cream tp nanti kena perah lemon. ade jual cari jek kat area butter, ccream cheese section

Lelord said...

@mamalieyna sedapp eyna...mula2 camx confident tp pasal dh lama pendam nak buat

Lelord said...

@BIONIC WOMEN ekekekkeke camne nak kirim jauh beno...alah buat jek

Lelord said...

@Nana wehh bagi la kat aku resepi...yg ni lama gak baru aku dpt ngappp masuk oven, sejukkan sejam..dlm esbok 4jam...tp hasilnya mmg mabelesss

Lelord said...

@JaJa'Z huhuhuhu sedap jaja

Lelord said...

@suamihanyisterizuki huhuhu pasni nak try stoberi ciskek lak

Lelord said...

@norhidana muahaha pe lagi dana buat ler

Lelord said...

@Shiela Latif hahaha jgn jeles ek...pas dh beli oven ko buat tau..nak gak tgk hasil karya tgn ko

Lelord said...

@Mamamya ekekekek tu arrr kemain lama hasrat terpendam ni

Lelord said...

@alyyani huhuhu cuba2 jgn x cuba

Lelord said...

@Anne huhuhu nak hulur kat anne jauh sgt

Lelord said...

@sweetie2010.blogspot salam kak, hehhehe moge bertambh sayang

Sari Yusa Ibrahim said...

Mak AIhhh.. bini sapa lettewwwwwww

Lelord said...

@Sari Yusa Ibrahim ahahahhaa ni cubaan pertama aku kak 2 th lepas lalalala

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in