Ohhh Gembiranya

Just nak share ngan korang

Najlaa aku ni bukan jenis nak blajo cam anak2 korang

Dia xmo kalau aku ajar dia membaca n whatsoever

Cam skang ni aku tgh la nak ngajo2 dia bahasa inggeris

Karang kalau masuk skolah senang le sket kan

So igt nak le ngajo yg basic je


Oleh kerana dia x berapa nak minat mama dia jd teacher

Xpe la...tp dlm masa yg sama aku aka selit2 gak perkataan inggeris

Kalau mulut dia berkicau tya itu ini


Dan td aku mmg x sangka ngan ape yg kuo dari mulut dak kenit cumil

Aku kat bilik belakang sidai baju

Tetiba dengo sore dia jerit kat hall

"Where r u mama?"

Eh aku salah dgr ke ape kan

So aku jengah n jerit gak

"Najlaa cakap ape?"

Sore dia lagi...

"Where r u mama?"

Dan aku menjawab

"I'm here"

Dia pun dgn lenggang mak limah g bilik belakang

"Jaja tya ape td?"

"Where r uuuuuu"

Ohhh alangkah gumbiranya

Rasanya aku cam xde ngajo dia lagi ayat tu

Tengok cartoon la kot

Bagus gak...sesi pembelajaran di TV

Aku pun tya le najlaa tau ke ape "where r u tu"

Senyum2 jek anak dara ni

Aku pun sambil2 sidai baju tu gtau dia ape yg patut


Darling xde yek time ni pasal g beli roti canai

Then aku pun story-mori la kat papa ape yg berlaku

Huhuhuhu time kitorang nak membedal roti canai

"Where r u papa...beli roti canai?"

Ekekekekeke tersenyum papa

Walaupun ayat najlaa tu kureng jek sket

Tapi aku bangga ngan NURUL AIN NAJLAA

Good2...aku baerharap najlaa akan sentiasa bijak sama cam anak2 korang semua

Amin



4 Gtau jek:

Nur Hawa Mohd Zin said...

mesti comel kan kak dia ckap..ngan mulut dia..heheh..baguslah...persekitaran penting utk anak2 membesar...bolih speaking lah lepas ni..

mommyYen said...

wow..so cute dia..gud girl najla..

mommyYen said...

wow..so cute dia..gud girl najla..

norhidana said...

heheheh pandai najla.... takmo mama dia ajar tp dia belajar sndiri ngn tv ek kak... bgus kak kn... good girl

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in