Cabaran Tanpa Puting

Lama dah benonya nak buang puting dak kenit
Ntah bulan bape ritu dh ade percubaan
Gtau kat najlaa puting ade ulat gonggok
Jawapan najlaa adalah"mama basuh...ni ade ulat gonggok"

Pastu pas macam2 aku gtau ok la dia buang puting dlm bakul smpah
Seharian x isap puting
Petanda baik tu
Malam nak tido pun ok
Tapi pas 2 jam lelap nmpak kegelisahan
Pusing sana sini
Merengek2 dalam tido
Badan lak dah start panas
Papa dia lak soh bg balik puting
Cian kat anak katanya
Seb bek aku ada puting spare
Pasal najlaa buang puting dalam bakul sampah diapers
Makanya sambung balik menghisap "peng"

2-3 ari ni papa dia cakap nanti mulut cam itik asik isap puting
Pastu mama lak mengapi2kan lagi
Aku kata mana ade princess isap puting
Princess nak g skool
Kalau jd mulut itik nanti x cantik
Hahahahhahhaa

Dan akhirnya
Semalam pagi najlaa buang lagi puting dia dlm bakul sampah biasa jek
Kan dh hampir 2 bulan diapers free...
Malam tadi nak tido pun mmg xde dia bunyi2 nak puting
Ada la dlm 3 jam tido dia terjaga n tgn meraba2 cari puting
Selalunya pas tido puting terlucut
Nanti tangan dia mmg pandai cari sndiri celah mana

Pastu aku tya nak susu ke?
Laju jek jawab nak
Pas minum susu terus zzzZZzzzzzz
Yeah berjaya gak cabaran tanpa puting

Ni pic selingan yek

9 Gtau jek:

Leya... said...

sama la macam anak saya, susah gile nak pisahkan dia ngan puting> Tipu anak kata puting dia bewak makan. Sebab petang tu mak tok dia tunjuk bewak lalu depan umah. May be dia tengok gerun, terus jadi faham. Lega sangat2! Sekarang ni misi nak pisahkan dia ngan bantal busyuk dia lak...hehehhe

Lelord said...

@Leya... heheheh seb bek najlaa xde bantal bucuk kalau x susah gak ni turun naik kapal terbang bwk bantal hahhaha

mamalieyna said...

hahaha...comei pic selingan tu!

bila dh terbiasa berputing, mmg cabaran nk memisahkan ye..seb baik arif tak berputing! hehe..puting jap je, dlm sebulan, dia tak suka! ^_^

Cik Jue said...

akhirnye berjaya jugak..moga terus brjaya ..princess tak pakai puting...

kredit untuk gambar selingan comel sangat

Makbed said...

Oni ni ngan puting lagi. Samapi 3 stenbai nye sebab dia suka campak2. Time tido aje dia isap.

Ena said...

ahahhaha.. sweet je gambo selingan tu.. :D

azian said...

kak lelord,
anak sy plak tak nak hisap botol...
adoyaiii...susah betul laaa...

Mamamya said...

kdg2 kesian kan tgk dia t'raba mencari puting tue....tp lg kesian klu x di buang putingnya....

apa pun tahniah yer najla....

p/s: x saba nak jumpa lg tahun dpn... :D

Marsha~ said...

congrats najlaa.... qila pun dah lama stop.. susah jugak at first.. hati ekna kental le.. ariq ni satu lagi bila ntah aku nak stop kan...

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in