Kerapu Tiga Rasa

Kelmarin g kat Corniche
Ekekekee saja menyinggah...ingatkan nape la ramai orang
Ramai yang tengah pilih ikan ropanya
Macam2 ikan ade...
Yang tak penah makan pun ade
Nemo pun ade tu..hahha sape la yg makan tu
Xde gambo tau..malam kan
Snap pakai enpon x cun la..lain le pakai camera canggih2

Dah alang-alangkan beli aje la ikan
Sekor kerapu QR13 ngan 4 ekor selar besar QR8
Cukup la kan..bukan ramai askor pun


Dengan semangat yg berkobar2 aku search resepi kat MyResepi

Kerapu masak 3 rasa...Sedap
Heheheh puji sendiri kan
Memang licin kami somi isteri belasah
Dak kenit lak aku gorengkan jek sekor selar..pun abis
Anak dara ni skang suke ngan ikan lak
Jemu dah kot ngan ayam

Kailan Sos Tiram

Daun ketumbar xde...aku boh jek daun bawang
Aku amik resepi kat Sunkist@MyR
Memang puas ati..sedap

18 Gtau jek:

Mamamya said...

wahh..pg2 dah menayang ikan kerapu msk 3 rasa.. ^__^ tgk n3 ni baru t'ingat aritu along ada minta resepi 3 rasa tp x sempat lg nak bagi kat dia.....

Ena said...

fuhhh..

memg mabeles la kerapu 3 rasa tu.. adeiss

Makbed said...

kalepul nye kerapu tuu...

Lelord said...

@Mamamya ekekeke ko kat mesia baru la pg ni tgk kan hahhaa

Lelord said...

@Enahahaha saja edisi menayang kan

Lelord said...

@Makbed seb bek aku x boh mcm2 kaler lagi

My Bloggie ! said...

macam sedap jek. bole post balik malaysia x ?? hehe

rATu kEBaYA said...

Sedapnya nampak ikan kerapu ni... sesekali makan ikan besar wah.. selera bertambah2..

honeyvsbee said...

amboi...sedap sungguh dinner dia..:)

Shiela Latif said...

ko nie mmg pandai menambat hati suami lar lord....ekekekeke

Lelord said...

@My Bloggie ! alahai cumanis oiii ko soh jek mamamya buat

Lelord said...

@rATu kEBaYA tu la pasal sha, tp kan adeh seksa btul nak menyiang ikan ni, kalau beli kat supermarket nanti dorang tolong siang, beli tepi laut sendiri siang le

Lelord said...

@honeyvsbee nyummm sedappp..ikan fresh kan, ms beli ni ikang cungap2 lagi mulutnya hahhaa

Lelord said...

@Shiela Latif hehehee kadang2 x tambat pun...

norhidana said...

wahaaa sendapnyer kak...
dpt terasa masak 3 rasa tuh... msm manis pedas... alahai

Adyshariz said...

ni kalau bukak kedai, bratur pak arab, hehe.. bila la nk merasa masakan awk ni lela..sedap jer nengok..

Eda said...

wahhh...datang blog akak je mesti terasa lapoo...huhu

alinac lover said...

telan air liur je la org kt sni
hahha

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in