Boleh makan lagi...


Selepas bersarapan, jangan biarkan perut anda kosong. Ambil biskut gandum, buah-buahan kering atau kentang yang digoreng sendiri (kentang tanpa garam dan digoreng dalam minyak yang sedikit). Membiarkan perut anda kosong bermakna kadar gula dalam darah anda menurun. Ia akan menggalakkan rasa lapar dalam satu tempoh dan akan membuatkan anda cenderung untuk makan lebih banyak selepas itu. Seeloknya, makan sedikit makanan sihat selepas bersarapan.

Jom join Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!Jom kite klik2

13 Gtau jek:

mamalieyna said...

thanks for sharing..taktau pun sblm ni..herm...

norhidana said...

wahhh tq utk info tuh kak...

Mamamya said...

biasanya slps sarapan mmg jarang makan apa2 lagi smpi lah waktu lunch...itu pun kdg2 terbabas smpi ke minum ptg....;D bagus jg info ni...blh try...tq.

etiey.com© said...

tq for sharing!

Sha@Mama Tina said...

ohoho..cantik & menyelerakan la gambo tuh!

Nana said...

aku ni pagi2 perut sentiasa kosong hehe camne?
bfast kdg mnm air je segelas
klw mkn pon kuih 2 ktol

Lelord said...

@mamalieyna ekekek lela pun mmg tatau, tp sblm2 ni mmg pas makan suka mengunyah kacang

Lelord said...

@norhidana hehehhe sama-sama

Lelord said...

@Mamamya baguskan..aku mmg tatau pun tp mmg jenis suka mkn kacang2 pas makan

Lelord said...

@etiey.com© welcome dear

Lelord said...

@Sha@Mama Tina wakakakkaa pe lagi pasni sila la mengunyah2 pas bekpes

Lelord said...

@Nana tak dapek nak nolong arr...pe kata pasni mulakan hari anda

Cute MuM said...

yerker..
cute mum nie lepas makan memang tak suka menguyah.. tunggu lunch baru makan balik.. itu pon termis..

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in