Peram Pisang

Pehhhh gile kentang....
Kemain lama aku nak makan goreng pisang
Makan bulan oooo
Rasanya hampir 3 minggu dah beli pisang
Tak jugak masak2

Pastu tetiba cam teringat dulu masa kecit2 peram buah dalam bekas beras
So aku apply aje lah buah pisang
Semalam arr baru masuk dlm bekas beras

Ni pisang tanduk yek..agaknya la kot rasa cam pisang tanduk
Ropa cam pisang nangka

Huhuhu pagi ni bukak dah masak arr
Goreng cicah gula..lgpun pisang ni bukannya manis
Masam2 so gula arr lawannya
Malas nak tumbuk cili api tuk sambal kicap

p/s: tadi sempat google..ada petua gtau bungkus pisang yg lom masak
ngan surat khabar semalaman
insyaallah pisang akan masak
lengkali ahh aku cuba



Jom join Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!Jom kite klik2

12 Gtau jek:

Nur Hawa Mohd Zin said...

pergh..kesian betul..selama tak berakau pisang tu..hehe

LYAfrina said...

LAIN GORENG PISANG Y KAT KMN NI...

EHH GRG PISANG ATAU PISANG GORENG??

Lelord said...

@Nur Hawa Mohd Zin kalau berakar x yah beli pisang arr dh ade pokok ekekeke

Lelord said...

@LYAfrina ekekekeke lya..

rasanya camni "mamanajlaa sedang goreng pisang kemudian papanajlaa makan pisang goreng"

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

naper tak beli yg msk jek lela..pisang tanduk kan byk jual yg msk..miza beli msk jek klu kat pasaraya blakang umah ni...sedap manis cam pisang tanduk m'sia..

KSWSK said...

lau ada kabait buh skali time bungkus pisang dlm paper tu..nenek wa dia buh kabait dlm raga than letak pisang pastu tutup je ngan kain

norhidana said...

alahai dh 3minggu tak msk2, nsb lah akak teringat petua tuh ek, kejap je ltk dlm beras dh msk...

kalu dpt smbal kicap tu perkh sedap tu kak... heheheh

Lelord said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim) kalau g lulu tu ade pisang yg masak tu hah pisang montel jek

Lelord said...

@KSWSK ekekeke ceah mana nak carik kabait kat sini

Lelord said...

@norhidana tu arr kalau ade sambal kicap lg masyukk..tapi malas bak tumbuk cili

Ummi Hanie said...

haha..same dgn sy aritu...ngidam pisang goreng..tp kat mesia ni sng je nk carik kan...

ouh baru tau peram dlm bras tu..suratkhabor dah tau ;)

Mamamya said...

uihhhh...x tahan ni....nak kene carik pisang tanduk gak ni.....kecur aku tgk tau!!!

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in