Sedapnya Meratah Cili Jeruk

Pagi tadi dah amik hasil tanaman kat ladang
Dan terhasillah mee goreng lembab yg x berapa nak lembab
Tu nampak tu mayto yg baru petik

Pastu lak memang best le dapat ngan cili jeruk

Buat sebekas tupperware kecit jek
Ingat nanti nak beli botol arr senang aku nak buat byk2 cili jeruk
Makan ngan bihun sedap..maggi pun layan kot
Kemain aku meratah cili jeruk
Hadoiii jgn sakit perut dah le




Jom join Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!Jom kite klik2

15 Gtau jek:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sedap eh?LM wat jek..tak mkn cili jeruk.tak suka sbb masam kot.keh3..jgn ikut tekak pelikku ini.so ..sebotol tu hubby jek melantak mkn ngan kue tiaw

Cik Sue said...

samalah...cik sue suka cili jeruk juga...sedappp..mkn mee sikit tapi cili jeruk semangkuk boleh habis...he3.. =D

Lelord said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim) huhuhu kite boh garam ngan gula sket nak kasi balance rasa masam cuka tu

Lelord said...

@Cik Sue heheh bestkan cili jeruk.... kalau g makan kat warung2 order nasik goreng cina pun boh skali cili jeruk..dah kat doha ni buat sendiri le

mommyYen said...

wah,cili jeruk..memang cun sgt dgn mee tu laling..

Bionic women said...

Eh, lela kita baru jer buat cili jeruk ni, sebab ase x syokk skang asyik masak xleh pedas jer. kita ni suka pedas

Lelord said...

@mommyYen hahaha ngam2 ho kan

Lelord said...

@Bionic women tu arr, cam najlaa kan x mkn pedas kalau nk wat mee/bihun/nasi goreng slalunya kena buat yg pedas dan x pedas.

alang2 nampak lada idup tu cantik2 tu yg beli..kat sini kadang2 lada ijo dia beso yam ampunnn seramm lak nak makan

larradanish said...

yumyum..

larradanish said...

yumyum..

Atiey said...

mummy klu mkn lada jeruk takbest sgt coz tak pedas suka gigit cili hidup2.

Mamamya said...

hohohoho....minggu lps aku baru buat satu balang...arini dah tinggal suku balang jer...apa idaknya asal ada mi je mesti makan dgn lada jeruk...:D

Lelord said...

@larradanish ekekekke nyummm

Lelord said...

@Atiey ahahaha x mampu nk kunyah

Lelord said...

@Mamamya muahahaha terbaek kan cili jeruk ni

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in