Lost In Doha Part 2

Okies sambungan Lost In Doha
Pas kenyang makan kena la ade aktiviti lagi
Skang masa tuk mengetam

Ni hah alatan mengetam
Serampang a.k.a tombak fungsi tuk menikam ketam hehhee
Besen bertali yek senang tuk diikat dipinggang

Hehehehe lihat yek semua...cara2 nak menikam ketam dlm air

Ni member aku Aton terer guna sepit bbq
Aku cuba dh tapi ketam larik

Tapi aku berjaya menggunakan serampang 3 mata
Siyes sgt teruja tau
Tp biler dpt dh tikam ketam ni, time dia menggedik tu aku lak yg geli
Hehehheh bergegar serampang ketam nak melepaskan diri

Budak2 masuk dlm boya ni
Member aku Ita yg bawak
Hehehe asben dia beli nak kasi anak2 tengok papa masing2 mengetam
Ade gak anak2 yg tak ikut dok main pasir kat daratan
Tapi 2 orang member mmg x turun so mereka yg tengok budak2 lain

Somi isteri berposing..dak kenit pun terselit

Darling cuba2 memegang ketam
Dak kenit pun jari cam gatal jek tu

Ni antara hasil tangkapan kami semua
Ade seplastik lagi...

Hehehhee ketam bakar
Ni kat umah byk ketam setelah dibahagikan
Adeh mabuk ketam la pasni

14 Gtau jek:

Awangku Johan said...

wah best2 mngetam, masa blajaq kat bgku skolah slalu wat.. iyala rumah awang kan atas air.. hehe.. klu guna bnda alah tu nk tangkap ketam nnti rosak isi dia.. kita org guna kaedah tradisional just guna lampu suluh.. Suluh mata ketam tu n mata ketam akan tertumpu pd lampu suluh pastu kita just tangkap kaki belakang ketam guna tangan.. ketam x akan myepit coz ketam tu dah lalai nk fokus cahaya lampu suluh.. maybe ketam tu ingat bulan.. Sbb tu orang tua2 kata kalau bulan mgembang bulat, slalunya isi ketam akan kurang.. maybe isi dia d tarik bulan kot.. hahahaa.. sbb tu klu bulan mgembang senang nk tangkap ketam coz dia tgok bulan.. hehehehe.. apa2pun mmg best tgkap ketam... hehehehee

Lelord said...

@Awangku Johan huhuhu tatuttt nak guna tangan. tp mmg sgt best...pengalaman

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah happening ye kak...

Kalamhati said...

bestnyee..makan ketam fresh lak tu..pengalaman tu yg mahal kan..=)

Hanis Azla said...

wah bestnyer.. entah bilalah nak merasa mengetam ni.. Salam kenal yer.

Marsha~ said...

perghhhhh.. masak lemak cili padi, ketak kar, ketam cili... perggghhh.. aku ni dahle hantu ketam.. kim sini meh!

Lelord said...

@Nur Hawa Mohd Zin hehehhe mmg pun awe

Lelord said...

@Kalamhati btul tu pengalaman...sgt bermakna

Lelord said...

@Hanis Azla salam kenal gak...siyes mmg best, biler la dorang ni nak mengetam lagi

Lelord said...

@Marsha~ ekekek kalau dekat aku anto by hand jek...mabuk ketam aku pasni. best siot, ketam goreng telur masin,goreng sajek pun mabeles, masak lemak cili api, sweet sour hah mende lagi...

nur said...

wah.. cenggitu je mengetam.. bestla dapat rasa ketam fresh ye
ALL IN ONE

JaJa'Z said...

wah!!! best tu..besar2 plak tu ketam nya...time tangkap ketam tu tak takut ke kot2 kena kepit dengan ketam..naya jek...tapi serius best kalau makan ketam banyak2...

mzhany said...

waaa beshnyer...hehehe lama sgt tak makan ketam. dulu masa ayah hany sihat cergas, nelayan kan selalu la dpt makan ketam fresh ni...tp skrg hany tak mkn ketam dah...huhu ntah agaknya hany dah puas kot mkn ketam nih haaa....

larradanish said...

wah bes nya...banyak tu..larra pun lama dah tak melayan ketam ni..last beli bulan posa..sedap memang sedap...tapi kena layan slow2 mkn ketam.pasai nak korek2 isi kt sepit tu yg malehhh..

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in