Siannya..Cam Nak Mati

Ni hah pokok2 ni kemain layu lagi
Dah bagi minum air pun x semangat
Cian la wahai sang pokok
Kena panas kan

Pokok serai cam masih bertahan
Pokok cili ngan tomato cam nazak
Xpe pasni aku bawak masuk bilik air
Sejukkkk je



Jom join Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!Jom kite klik2

13 Gtau jek:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

keh3..br 44 degre dah cam tu.esok2 48 dia goal la tu lela.miza nyer serai atas tanah..lantak la korang.klu nak mati pun mati ler..haha

KSWSK said...

tu kat sana..kat sini pun sama panas ha..smalam bc somewhere suhu kat msia ni 37c. pokok cili kat umah wa pun abes terluik lentuk kekeringan

KuNanGKuNanG said...

cian pokok2 tu kan, sedangkan kite manusia ni pun xtahan panas, pe lag tumbuhan.tp nasib baik kite x layu camtukan?he3

Cute MuM said...

rajin tanam pokok..
cute mum tanah luas belakang rumah tue, satu pokok pon tak pernah tanam.. huhu.. alasan takut tak sempat nak siram.. sebenarnya malas.. haha..

Lelord said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim) huhu tu arr last year masa baru smpai doha cecah 53 degrees uwaaaa

Lelord said...

@KSWSK aah kan mesia pun tgh summer, xpe dugaan sementara

Lelord said...

@KuNanGKuNanG hahahaha kalau x layu lemau

Lelord said...

@Cute MuM hehehehee dok sini mcm2 nak buat, kat mesia kupandang sepi aje

Sha@Mama Tina said...

takpe lord..kalo mati lagi serai ko tu..sok2 cuaca dah tak nazak..ko tanam la balik..pokok lada aku pun baieh gugur daun..betul2 summer ni..

Sidratul Muntaha said...

huh..
sian sungguh pokok tu..
#tetiba..

Bionic women said...

pokok kita kat rumah ni pun banyak yg lentuk..almaklum ler tuannya malas menyiram

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

rajin nay bercucuk tanam, kita tak de langsung pokok kat rumah

cikpuanhady said...

wahh..rajinnye tanam pokok..bagus2..kat sana mesti panas kan skang ni..family inlaws kat jeddah..dorang kata memang keringlah kulit..

Jom join :Nak menang souvenir dari Swiss? Meh join MBS Giveaway

Belog kami :Notre Belle Histoire

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in