Lunch Sempoi

Tanpa dirancang
Ecehhhh tetiba jek semalam ckp kat darling nak ajak kengkawan dtg lunch
Dengan kadar segera petang tu kuo cari bahan
Main dish nak ketam walaupun aku allergic
Adehh cari kat lulu grarafah xde pulak
So beli aje ayam

Balik umah cuci n sediakan bahan perapan
Wat ayam goreng rempah jek
So dalam pukul 8.30 pagi dah bersiap sedia check-in dapo

Hambek ko seplastik Funkees leh baca pasal entri kedai runcit
Budak2 sonok arr ngan snack

Memain kat koridor
Macam2 budak2 ni buat
Aduhhh kena sental kaki tangan

Huhuhu lapik ngan surat khabar jek
Mana ada saprah2 kat umah aku

Hehhehehe ngan besen kecit yek senang nak masukkan kulit ketam

Oh ya menu x seberapa jek harap kengkawan kenyang la
Ayam goreng rempah, ketam sambal, kangkung belacan, cencaluk
Hmmm murah rezeki pasal ada yg bg bihun goreng
Pastu ada yg bawak tembikai
Hahahhaa penyelamat, x sempat nak wat pencuci mulut
Plan nak buat puding kastad berkuah

Pagi2 tadi darling kuo g Lulu area airport
Nak carik ketam arr
Masa dia sampai ketam lom ada so kena tunggu jap

Sambil goreng ayam bersihkan ketam
Selesai menggoreng ayam goreng ketam pulak
Kejap2 tengok jam takut kengkawan datang tp x siap masak

Seperti biasa kena arr boh pic aku kan

Kena ada gak pic dak kenit hehehheee


Jom join Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!Jom kite klik2

4 Gtau jek:

alyyani said...

wah ketam itu! esok kena lunch keta,. seronok kalau dpt buat makan2 kat rumah sendiri kan? penat tp enjoy :)

mommyYen said...

rindu mesia la time makan ramai-ramai mcm ni kan laling,ada kekawan terubat juga rindu tu..

NzA said...

wow..ketam feveret akak tu...
seronok kan brkumpul ramai2 camni...

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil said...

rajinnye kak lela mnjamu yer...sy ni asik bz dgn ank2 kecik mmg xmmpu le nk panggil2 kgkwn jamu2 gini...ya ampunn...

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in