Bika Ambon....Apakah?

Korang penah dengar bika ambon tak?
Selalu kita tau bingka ubi, bingka pisang la, bingka labu kan..kan..
Aku pun baru tau kewujudan bika ambon

Hah cenggini la rupanya
Nampak macam kek gula hangus btul tak?
Ritu darling ada makan kat tpt kije
Senior dia (indonesian) la  bawak 
Sedap menurut kata darling la perisa pandan

Ni tadi g makan kat Jakarta
Kedai makan yek bukan la aku jenjalan ke Jakarta
Ada jual sebekas kecit tu QR12
Aku tgk bahan2 kat tupperware tu guna tepung ubi, vanilla, gula dan tepung

Pastu google jumpe la bika ambon kat DENAI BERBISIK
Cam rumit jek....
Heheehe lom ada keyakinan lg nak buat

Korang jom la join GA JOM KLIK LIKE

12 Gtau jek:

ajumohit said...

eh a'ahla ala2 kek gula hangus my feveret tu...daku ni semua je sedap hehehe...menarikla lelord, boleh jual utk raya tu hehehe

||aLeaSaRa|| said...

hye sis ni mmg fav kite.tiap kali mama gi medan semua sedara pakat order.kite suka bika ambon yg ada cheese tabur kat atas...wallaa....

Bionic women said...

x pernah makan ler lelord, kalau kek gula hangus tu biasa ler makan..huhu

Farzlyna Mustafar said...

sedap ni... klw suami belayar pergi Indonesia selalu beli bawak balik

Salina@IbuAqil said...

Mama!!! Mcm dap je..

ct N honey said...

nampak sedap,klu ada resepinya boleh lah share

Lelord said...

@ajumohit hahahhaa bestkan kek gula hangus

Lelord said...

@||aLeaSaRa|| 1st time akak makan sedap gak

Lelord said...

@Bionic women tak pernah mkn dan baru dengar nama kan..kan..

Lelord said...

@Farzlyna Mustafar oooo dah biasa la mkn ek, mama je yg baru tau hehehe

Lelord said...

@Salina@IbuAqil mmm mmg cedapp ni ibu

Lelord said...

@ct N honey tu resepi klik je kat link "DENAI BERBISIK"

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in