Sessi Tayang Nasi Ambeng Qatar


Muahahahhahaa
Cam xde idea jek kan nak wat N3
Balik2 pasal makan...walhal bukan blog masakan pown
Mahappp la weiii ni jek yg aku mampu

Hahaha N3 sebelum ni kan aku ade dah segala tauhu, tempe, kelapa parut
Kacang panjang pun cantik gak..tp x panjang la dah dikerat2 dlm pack
Tetiba lak cam nk cuba wat nasi ambeng


Korang tau ke ape nasi ambeng
Menu ni pemes di kalangan org jawa
Nasi putih, ade sambal goreng, serunding, ayam kicap, mee goreng, ikan bulu ayam
Walaupun aku bukan jawa tapi aku tau la...
Last aku makan nasi ni kat umah Mamamya sebelum aku g Qatar

Tapikan kalau ikut resepi asal..nasi ambeng ni dorang letak skali mee goreng
Tapi aku kat sini kan amat payah nak jumpe mee kuning
Kena order tu...seminggu dua baru dapat sekilo QR12
Hehehehe pastu lak kat sambal goreng aku xde suun
Cam biasa jawapannya adalah aku x jumpe kat sini lagi

Ni hasil yang aku buat
Nasi bersama serunding kelapa, sambal goreng n ikan masin bulu ayam
Tapi ayam tu aku wat ayam sambal


8 Gtau jek:

mamalieyna said...

tak pernah tengok live pulak..makan apatah lagi..huhu.. cam best je tu ha..sume ada!

dieya said...

masih dalam misi mencari nasi ambeng ori bungkus dalam daun pisang kat kl. yg bungkus dlm polisterin dah jumpa, tapi nak dlm daun pisang jugak! kat mana nak cari ni...

mummy_ayu said...

kat sana pun ada nasi ambang yer...?

Lelord said...

@mamalieyna best ni...peh rasa kompom nak lagi

Lelord said...

@dieya aah dpt bungkus daun pisang wangi jek...adehhh smlm ade dh nmpak daun pisang, tapi xde la nak beli pasal x plan nak masak nasi ambeng ni pun. Dah pas masak baru terpikir hahahha

Lelord said...

@mummy_ayu hahhaha teragak nak makan kena la masak sndiri

sweetie2010.blogspot said...

Salam Lela,

mewah nasi ambang Qatar ni yer...

Wes mangan? Urong Lela..

Lelord said...

@sweetie2010.blogspot hahahaha kak sweetie ckp jawa kan...mana lela paham

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in