Najlaa Hilang Jap Tadi

Seperti biasa darling offday kena la kuo kan

Terapi tuk kaki aku yg makin bengkak ni

So g cuci mata n wat treatment kaki ke City Center


Nak dijadikan cerita masuk ke Gallery Ansar

Dak kenit dok dalam troli

Kami berdua jek..

Pasal td dah beli barang kat Home Centre, so darling g simpan brg dlm keta

Tetiba dak kenit kata nak turun dr troli

Pas aku turunkan jek x sampai seminit dh lesap

Ahhh sudah!!!

Aku pun panggil la nama dia..x jugak bersahut

Lom panik lagi ekekekeke

Kalau kat Mesia kompom aku panik..

Tetiba aku dengar sore budak kecit melalak

So berpandukan sore melalak tu aku cari

Uishhh dah jauh ke tengah anak dara ni jalan

Ade la yg tolong tunjuk kat mana sore tu

Huhuhuhu aku pun g la mendapatkan najlaa

Pas peluk2 ngan najlaa, aku tya jaja nak g mana?

Dia kata jaja nak g situ...adehhh tempat menan tu

Pastu dia kata..jaja takut ngan owang tu..

Hahahha ntah owang mana la dia nmpak


Tak lama pastu baru la papa dia muncul

Aku pun gtau la ape yg terjadi

Pastu papa ckp kat dak kenit lain kali jgn wat camtu

Nanti mama x jumpe camne

Hehehheh geleng2 pala jek dak kenit


Ishh pasni aku kena berhati2 ni

Tamo perkara sama berulang


8 Gtau jek:

Mama Zharfan said...

me tumpang nerbes tau...kena alert lah mama najla yer..kalau kat Msia, wallahua'lam lah kalau dh ilang, kira ilang selama2nya..me remind myself gak ni :)

hati2 yer balik msia nanti :)

Lelord said...

@Mama Zharfan thanks suzie...ngeri gak even kat sini keselamatan ok compare to mesia tp mmg kena hati2

firahadifa said...

si farrihin pon sama .. suke berlari2 kat mall... i penat terpaksa keja dia.. dah la tu .. makin di kejar .. makin dia lari. huh!

Lelord said...

@firahadifa ekekekkeke men lumba lari

Izan Ishak said...

hati2 tau lela. izan kalau bab anak2 ilang dari pandangan je mmg dah nebes sgt. sama je ngan kembar takleh nak dok diam tau kalau pi mall tu.

PuanBee said...

huhu takutnyer ank hilang walo pun sekejap kan kak!...

makdara TERdiva said...

adeh! saspen..saspen..

pernah terjadi pada anak sulong saya..mase jln2 kat d'curve..tiba2 tangan terlepas..terus dia hilang dr pandangan..punyalah gabra plus panik! tp nasib baik si abg jerit kuat2 nama saya, kalau idak..ishhh cannot imejin lah!

larradanish said...

hai lelord...aku kalo kuar jenjalan je mesti tgn aku pegang budak ni kuat2..sbb penah mende cmni berlaku kt pasar malam.terlepas dan lesap..tup2 sebbaik jumpa kt tempat org jual menan..uihhh lepas tu da fobia makkkkk

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in