SEGMEN : AKU DAN COUPLE

Hmmm join segmen lak....SEGMEN : AKU DAN COUPLE
SYARAT-SYARAT SEGMEN : -
1-  Buat satu entri yang bertajuk 'SEGMEN : AKU DAN COUPLE..!' 
2-  Dalam entri berkenaan letak header blog ni yang di hasilkan penuh kreatif 
oleh diana rashid dan linkkan ke entri ni..
3-  Ceritakan pengalaman pertama bagaimana korang boleh terjumpa boyprem/gurlprem/suami/isteri korang tu..
selitkan sekali perkara-perkara lucu sekiranya ada..
masukkan sekali gambar pasangan anda..hehehe..
Preview

Aisehhh cuma kengkawan rapat je yg tau
camne perkenalan aku ngan darling
Dan skang kutitipkan di blog sebagai kenangan terindah kami
Perkenalan bermula di "atas line" tahun 2000
Hehehehe zaman tu kan kemaruk chatting bagai
Masa ni aku kat UiTM Shah Alam
Tapi mmg sebagai kawan chatting aje la kan
Tak lebih dari tu
Saja suka-suka isi masa boring
Nak diikutkan aku giler ngan chatroom ni masa tahun 1997
Kalau kuo jek bandar Segamat yg permai tu mesti g CC
Kat dalam UiTM Segamat tu ramai sgt dalam CC ishh x sanggup nk tunggu

So aku ngan darling selalu la bertapa dalam chatroom
Chit-chat itu ini
Rasa selesa chat dengan darling hehhehee
Sampai la pas 3 bulan x silap kenal kat chatroom plan wat blind date
Haishhh serammmm
Mana penah jumpe2 chatters ni
Ehhh bukan x penah..penah tp teman kawan la
So masa yang dinantikan pun tiba
Kami janji nak jumpa kat Central Market
Hehehe tu jek tempat paling senang kan
Darling naik bas dari Melaka
Siyes berdebar2 time ni
Masa tu dah gtau la masing2 pakai baju ape
Huhuhu kelu lidah nak berkata-kata weii
Jumpa pastu lepak kat Mekdi
Masa jumpe ni darling bg kad ngan tshirt "world of cartoon"

Selepas tu tiap bulan darling akan turun KL
Dia dah kije masa kenal aku tu
Jadi mmg jimat la kan hahhaha kawan ngan org dah kije ni

Masa 1st time jumpa tu aku tengok muka darling ada iras Andy Floppoppy
Tapi darling pasan muka dia cam Adam SO7
Ahahahahaa

Kitorang kengkawan cam biasa jek
Takde feeling2 pun
Masa ni mmg la aku ada bopren
Tapi rasanya cam dah makin jauh
Satu ke hulu satu ke hilir
Memang macam dah xde makna sangat
Almaklum aku kat shah alam dia kat KTU

Setahun setengah kawan ngan darling dia approach
Tapi aku tamo ahhh
Lagipun dia muda 2 tahun dari aku
Jeng..jeng..jeng...
Tahun 2003 dah nak final sem
Tetiba dikejutkan berita bopren aku rupanya dah bertunang
Tapi tu pun aku tau pasal ada kejadian yang menimpa (masuk paper)
Dan selepas kejadian bopren mintak maaf pasal tak bagitau hal sebenar
Ada aku kesah??
Uwaaaa kesah ok dah nak final sem ni
Dia janji nak kawin ngan aku pas aku abis studi
Tapi kami masih lagi berhubungan
Kalau ada apa2 function aku masih follow
Heheheheh yang penting aku akan angkut kengkawan skali

Aku ngan darling masih kawan lagi
Ntah nape susah sangat aku nak terima
Dan dia pun tau kejadian antara aku ngan bopren
Masa ni mmg susah nak pilih
Sampai la aku buat solat hajat

Darling ni tak romantik..wahhh komplen
nak dapat bunga pun susah....ada lah dpt sejambak masa konvo
Tu pun dia cakap pasal ramai sgt org beli bunga tu yg dia beli huhuhu

Semuanya ketentuan ilahi
Kami bertunang 2005
Dan majlis besar kami 16 Disember 2006



15 Gtau jek:

Jiejah Gorjes said...

wahhh sweet nye....jodoh online. nama pun dah jodoh kan. baru tergedik nk join segmen ni tp dah bace syarat2 dia tak jadi join sbb cek tade partner lagi uwaaaaaa sob sob nk gi sidai baju la layan perasaan sat huk huk huk

CIK PARO! said...

haahlah muka dia cam andy flopp poppy

Puan Kutu said...

amboi tak sgka sama ekk,kenal melalui chat. menarik cerita..pic tu pun menarik,setuju sebijik macam andy flop poppy. hehe best2 nk g terjah yg lain pulak..:)

Kalamhati said...

Eceecee..best baca!tu lah bila dah jodoh kan..tolak cecemana pun akan bersatu jua..

akak doakan kalian kekal bahagia hingga ke syurga..=)

Cari la org Doha kt akak sorang..ekekeke

Lelord said...

@Jiejah Gorjes ehehhhee alahhh jgn arr sedey2

Lelord said...

@CIK PARO! masa dia kurus satu ketika dulu jek hahhahaa

Lelord said...

@Puan Kutu menarik ek...dulu jek cam andy flop poppy skang tidak lg

Lelord said...

@Kalamhati thanks kak, insyaallah kasih tersemai hingga ke syurga

hah? nak org arab ke?

Salina@IbuAqil said...

Menarik arr... Macam nak join je jgk ni.. ;)

Lelord said...

@Salina@IbuAqil jom arr join ina

Mrs.Yie said...

hehehe..dah baca semua dah..blind date jugak ek..lebih kurang cara pertemuan ngan puan kutu (murni) kenal x?dia pun ahli ksrs jugak..nanti gi la ushar entri dia..apa2 pun thanks tau sudi support segmen saya yg biasa2 je tu.. :)

Salina@IbuAqil said...

dah join dah mama.. http://ssasliza.blogspot.com/2011/08/segmen-aku-dan-couple.html.. gud luck mama..

Lelord said...

@Mrs.Yie aah baca dh murni punya n3 hehehe

Lelord said...

@Salina@IbuAqil heheh pheeweet

mommyYen said...

wah,sonok baca ni ling..semoga chenta selamanya for both of u..!

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in