Bonus setengah bulan untuk penjawat awam, RM500 untuk pesara


2011/08/08

KUALA LUMPUR: Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam bulan ini. 


Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, berkata kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.


"Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini," kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam satu kenyataan hari ini.


Katanya, bonus itu adalah bagi menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara. 


Perdana Menteri berkata, kerajaan berharap pemberian bonus dan bayaran khas ini dapat meringankan beban penjawat awam dan pesara kerajaan dan membantu mereka membuat persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri. "Ini menunjukkan bahawa kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajian penjawat awam dan pesara kerajaan. Pemberian ini juga satu penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam," katanya. 


Najib berkata, pemberian bonus dan bayaran khas itu akan membabitkan 1.27 juta penjawat awam Persekutuan dan 590,000 pesara kerajaan dengan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2 bilion. - BERNAMA 


sumber

p/s: wah seronok la kengkawan semuakan dapat bonus raya


5 Gtau jek:

CIK PARO! said...

untung la mereka..
bilalah nak dpt cmtu gak ea..

alinac lover said...

yay! abah dpt ler hehehe

rynas said...

alhamdulillah dapat jugak...saya swasta tak merasa ler

Danial Ikhwan Jaafar said...

bestnye diorang dapat bonussss

Salina@IbuAqil said...

lega sikit ibu dengor.. bleh lah wat suport sikit2 nak raya ni.. ;) Alhamdulillah!!!

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in