Eh! Tak Sihat Ke?

Sapa yg tak sihat ek?
Huhuhuhu aku sihat-sihat jek
Ni la semalam rasa cam nak pitam
2 hari lepas pun cenggitu...gelap mata walaupun x berjemur
Pusing pala rasa macam ada burung dan bintang

Bergegas la ke Al-Ahli Hospital
Aku bajet darah rendah kot huhuhu xpun darah tinggi
Bila jumpa doctor gtau le yg aku pitam bagai
Pandangan nampak hitam
Tapi ntah le doc ni x paham ke salah faham ke tatau le
Mula dia check la mata aku ngan lampu suluh kecit
Dia soh lak g Doha Clinic soh check retina mata
Haishh munyik cam seriyeskan
Aku pun cam blur2 pesal lak nk check mata padahal aku pitam jek pun
Tapi ikutkan aje la

Mula2 masa dia check tu dia ada amik cutton bud
Ayoooo nak cungkil mata aku ke hapa
Rupanya just kelepet kat pelipis mata ni pastu dia jengah la dlm mata
Kemain silau lg
Ntah macam2 arr doc buat
Alhamdulillah mata aku mmg ok cuma mmg le rabun kan
Dinasihatkan off contact lens 2 weeks
Hohohoohhholick
Doktor mata cakap xde pape pun
Mata elok je...
Hah sblm check mata kena register dulu
QR205 yek...seb bek leh claim

Dapat le 2 jenis eye drops
Kad kecik tu aku pya appointment ngan gynaecologist
Whoaaa apsal lak kan
Mula-mula opthamologist skang gynae lak
Jeng..jeng..jeng...


4 Gtau jek:

Cik Suheela said...

masuk sini je dpt mood raya sbb dgr lagu raya akk hihi :)

Jamiel said...

Best gak layan lagu raya..
Tentang mata tu kena makan supplement sikit..
Takpun makan lobak pun ok gak..

Citarasa Rinduan said...

kak. moga cepat pulih ya..
ayu pun pasal mata, mmg risau..
maklumlah ayu ada bluecoma..
kena jaga mata betul2

larradanish said...

aku syak najla nak dapat adik tu je...kahkah

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in