Mee Gian...Sape Dok Melaka Kompom Tau

Pehhh Mee Gian yek namanya..
Sapa makan mmg gian hahahhhaa
Mau tak gian..sekali makan nak lagi dowhh
4 tahun lepas masa baru kawin darling ajak makan mee gian
Baru ku tau camni ropanya mee gian
Tapi aku suka panggil "mee bodoh"...hahaha bukan pas makan bodoh tau
Ekekekke iyer arr bodo jek ropanya xde mcm2 harta karun cuma taugeh jek

Ni kasik dekat sket....mee gian a.k.a mee vodooo
Boh sambal...hias ngan timun

Dan ini lawannya...telor goreng yg di goreng ngan minyak yg ade sambal
Pastu sukati la nak curah kicap ngan cuka kat mee tu
Yang penting aku ngan darling dok ngidam ni masa kat Qatar

Ramai manusia...
Ari minggu la kan
Kena kuo awal, kalau x kena beratur

Lokasi mee gian adalah kat Tengkera...
Dekat jek ngan masjid Tengkera & MGS
Mari Melawat Melaka Bandaraya Bersejarah sambil cari makanan beshhh

Jom join Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!Jom kite klik2

17 Gtau jek:

Mama Hanim II said...

kt kedah xde..patut la x kenal pn..hehe..

mee gian or vodoo, janji sedap kan..belasah je..kui3..

Lelord said...

@Mama Hanim II hehehhe meh datang melaka...baru kenal

Nana said...

agak2 nye
apa la dia letak ek
sampai gian hehee
sempoi je nampak mee ni

redzuan said...

first time dengar .. huhuhu, mcm best je, kat melaka jela eh ada mee ni ? kat k.l ade x? tringin la plak nk rasa. sy orang k.l

SEGMEN TRICK: CARA MENINGKATKAN KELAJUAN BROWSER MOZILLA FIREFOX

Lelord said...

@Nana hahah aah sempoi jek tu pasal aku panggil mee bodo instead of mee gian

Lelord said...

@redzuan melaka aje...tempat lain x jumpe nih

Eda said...

wuaaa..baru lepas sarapan mee jugak..hehe

alinac lover said...

wah kak..mcm biasa je ek..apa la yg dia taruk dalam tu..

Izan Ishak said...

cam sedap je. 1st time dengar ni...

ieda said...

uishh memang nampak sedapp mee gian nie ekekek .. nama unik kann

Nurul Afifah Addnan said...

nme dye tu best..kne try ni.!

Shahayu said...

kena cuba ni... nmpk mnarik... start kol baper smpi kul baper?? sabtu ahad buka???....kalu gi m'laka bleh cuba ni...heheheh

eelobor said...

kat tempat saya ada nama rojak dadah, sebab dah macam ketagih jer nak makan rojak kat situh

fuzzy said...

mee gian nie mee goreng ke mee sup?ptg tadi ada g kdai tu,tapi org tu ckp mmg ade mee sup je.kdai tu sbelah dewan mbmb,betol ke?bole bg detail lokasi kdai nie x?tringin nk mkn.nmpk mcm sdp je..

Lelord said...

@fuzzy mee gian ni mee goreng....bukak pagi jek. dalam 50 meter dari mee sup tengkera ni

Ied @ May said...

mee gian tu bkn mee sup ke? kedai kat tengkera yg ada jual popiah sekali. dia bukak pg pastu ptg baru jual mee gian/mee sup tu. mee goreng tu mmg org panggil mee bodo.

Lelord said...

@Ied @ May aah kedai kat tengkera, ade panggil mee gian ade gak yg panggil mee bodo

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in