Eh! Ade Ape Ek?


Kengkawan kat tempat uols berdentam-dentum tak ngan mercun
Ada ape ek?
Raya cina dah lepas...chap goh meh kot
Eh tapi ni kazen aku ckp chap goh meh next week
Ekekeke AnaWahid ckp semayang antu tebu..mandai jek

Hah sambil wat n3 ni dam dam dum munyik mercun


Jom join Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!Jom kite klik2

6 Gtau jek:

puanbee said...

yup kat rumah nih pun pelik betui ada apa lah yer !

BIONIC WOMEN said...

orang cina ada makan besar malam ke 7 or ke 9 after chinese new year..(x ingat yg maner 1)
kalau malam sebelum CNY tu dowang makan besar ngn family malam after 1 week ni makan besar ngan kengkawan.
selalunya golongan hokkien makan kaw2 malam nih..

Citarasa Rinduan said...

malam jumaat depa mmg ada perjumpaan..
macam kitalah... ada kenduri doa selamat..

tomato said...

mmg banyak bunyik mercun .. bising pulak .. huhu

dieya said...

betul kata bionic women tuh, it's actually hokkien new year celebration. org hokkien sambut 1 week lepas tarikh new year. kat area rumah dieya pun dam dam dum bunyi mercun malam tadi :-D

Izan Ishak said...

ehhh...betullah! kat sini pun malam tadi banyak kali bunyik cam meriam buluh tu. bingit tinge ni kejap~

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in