Langsir Baru

Cantikkan langsir kaler itam cenggini
Ni sumer gara2 tamo habuk banyak sangat kat hall
Dah 2 tahun umah aku ni...baru nak wat kitchen cabinet

Adoyai ari sabtu lepas dorang wat kije
Abis la umah berdebu
Mau patah pinggang ulangkali sapu n mop
Muahahaha dak ajai sblh umah pun nak saman aku hah
Umah dia pun berdebu
Ampunnn kan patik penunggu gua ekekkekeke

Adehhhh pagi ni pun ade lagi sessi pecah batu...
Ntah ape dorang buat aku tatau
Berdebu lagi...seb la darling lom balik qatar
Kalau tak parah aku nak wat kije sensorang

Amik plastik sampah yg tebal tu
Potong tengah...lekat ngan stapler pastu boh tape
Kurang la sket habuk masuk

Ni lokasi kejadian...
Dry kitchen

Ni pun sama kes....wet kitchen

Ni dulu penuh la ngan rumput
Kalau x mesin mau jadi zoo bakang umah
So amik keputusan pasang tile
Dan segala kerja makeover ni amik masa dalam3 minggu
Dan kerananya aku xleh gerak ke mana2

Takpe la tuk kesenangan dan keselesaan umah sendiri


Jom join Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!Jom kite klik2

13 Gtau jek:

Em's Family said...

tak lame lagi rumah you ni jadi sedap mate memandang la kan.. mesti seronok renovation rumah..

Puanbee said...

seronok nya akk.dah ada rumah sendiri best lah buat renovation !

Lelord said...

@Em's Family hehhehehe...senang sket ade kabinet xde la semak umah ngan barang

Sha@Mama Tina said...

wohoho...bersabarlah wahai isan kehkehkeh...

Lelord said...

@Puanbee alhamdulillah ade rezeki sket tu yg wat renovation

Lelord said...

@Sha@Mama Tina ekekeke tgh sabo arr ni

Whitey Mommy said...

langsir pest klass tu akk..;p
hm... mesti selesa nanti... bestnya akk dah ada rumah sendiri...:)

Mamamya said...

alhamdulillah dah dapat pasang kitchen kabinet...rezeki dari qatar ni...ngeh3... ;D tumpang happy bila tgk kawan2 happy...i likeeeee...

p/s: x turun jb ker beb?

BIONIC WOMEN said...

Wahh..besarnya kawasan belakang rumah. mesti luas rumah. Rumah kat melaka masih murah kan? sebab tengok dalam paper, harga kalau nak banding ngan kl ni jauh beza.

x sabar nak ada umah sendri...huhu..
masih lum ada rezeki

Citarasa Rinduan said...

kak lelord...
peweet......sure dapurmu ala2 CMg..

siap..post pic tau..heheh

Sari Yusa Ibrahim said...

lepas ni cantiklah dapor Lelord.. ala, lagi tiga minggu jek

Marsha~ said...

woaahh.. sudah berubah ek?? aku pun tak jengah blkg rumah lagi.... wow pasni rajin ar masak ek?? kuikuikui

~ Lady ell ~ said...

rumahku syurgaku katanya...:)mestilh mau selesa kan kak...

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in