Iyer..iyer..kambing lagi
Sebelum ni cobaan berani aku dengan resepi main taram di SINI
Terbakar tekak pasal lebih blackpepper
Dan lagi mencuba tp hasil resepi rakan fb Kak Baya Wanchik nun kan New Berlin
Huhuhu bakar kat balkoni jek
Inilah hasilnya....sedap...
Sebelum ada yg bertanya baik gtau siap2...bawang tu darling yg request
Bahan Bahan:
bahan kisar.
3Biji Bawang Besar.
6 Biji Bawang Putih.
2 Inci Halia.
11/2 sb Jintan manis.
11/2 sb Jintan Putih.
11/2 sb ketumbar
Kisar bahan bahan diatas. then campurkan bahan bahan dibawah.
1Tbs Serbuk kunyit,
1Ts Lada sula( putih)
1Cup Hot and spicy barbeque sos.( jika nak lebihkan 1/2 cup lagipun boleh)
3 Tbs Oyster sos.
3 Tbs Mayonise.
1Ts Gula.
1Ts Garam. ( if suka masin lebihkan 1/4sudu teh)
Gaulkan semua bahan diatas sehingga sebati, if rasa tak geli tekak
rasalaa bahan bahan marinate..tambah apa yg padan patut before letak
lamb. . Marinate lambchop selama
selama 4 jam.... then bakar.
bahan marinate nie cukup untuk 8-10lb(+- 5kg) lambchop anggaran
40-50 pieces.. if nak bakar 20-25 pieces 1/2 bahan merinate dah
memadai.
11 Gtau jek:
wah...mlm2 entry pasal mkn...tgh study ne...ne yg keliur ne.... nak g dapur jap carik mkn...huhu...btw..meh la join giveaway zy...1st time buat..
@ZYASH hehehehhe sambil study kunyah2 best...ok akak g terjah ga
menarik resepi ni kak... tp izan sampai skrg ni tak reti n x berani nak makan lamb chop... huhu
menarik...sedap tue...
aiyoo.. sedap tu.. suke nya bende² bako-bako ni.. hehehe
http://hazlinashahrel.blogspot.com/2012/01/birthday-give-away.html
adoyai terliur rasa..
@Izan Ishak hehehhe akak pun camtu gak...kat mesia dulu mmg xkan sentuh kamben2 ni kat sini sedap lak makan
@cik Jue Aka Ibu Farisyah cuba la bako cikjue..sedap
@Hazlina Shahrel @ The QueenWidelia heheheh best2...jom la cuba resepi
@Mummy Dasy terliur ek...jom membakor
huhu..kamben!ssedapnyer
Post a Comment