Grilled Rack of Lamb Chops

Cobaan 1...2...3...
Aku bukan la penggemar kambing yek
Dulu2 masa zaman anak dara lg pun mmg x kusentuh hidangan kamben2
Dah kawen pun kambing xde dalam senarai menu
Ntah le tekak ni cam xleh nak terima je
Plus aku selalu terbayang kambing hamis muahahhahaha

Hambek ko sejak dok kat negara orang ni 
boleh pulak tekak ni terima kambing seadanya
Ada la tak silap 3-4 kali gak le melantak kambing

Dan cobaan berani aku adalah memanggang kambing hehhehhee
Bukan sekor yek
G cari kambing ngan tulang2 rangka tu ha
Ni la hidangan Grilled Rack of Lamb Chops with potatoes
Hehehehhee menu omputeh u
Resepi aku main taram je, jangan tanya pesal xde sos tau
Aku malas nak buat set ni cicah ngan sos Nando's je
Sedap cuma terbakar tekak aku pasal terlebih blackpepper


Resepi Grilled Rack of Lamb Chops
Beberapa keping Lamb chops
5-6 ulas bawang putih
1 sudu lada hitam biji
Jintan kasar
2 sudu makan sos tiram
1 sudu makan kicap manis
Garam
Sedikit olive oil

Cara-cara
1Tumbuk halus bawang putih, lada hitam dan jintan kemudian satukan dengan bahan lain dalam mangkuk.
2.Gaul sebati bahan tersebut dengan lamb chops.
3.Perap semalaman, boleh dipanggang di atas non-stick pan.

5 Gtau jek:

mamalieyna said...

tak reti mkn kamben gak..hee~..taerbyg bau hames..=P

menarik tul masakan~

ADEEYA said...

Huhuhu ni kalau boyf tengok no confirm terliurrr. DIa suka sangat makan kambingg :/

Nana said...

woweiii bole masuk masterchep ni

norhidana said...

heheheh dana pun tak mkn sgt kak... tkt sbb mak ada darah tinggi dia tak mkn kambin, dana pun tkt nk mkn tkt drh tinggi naik heheheh

Shiela Latif said...

dap tu ling..aku tau mesti dap...kan dah teringin nak makan kamben nih

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in