Batuk : Alahai Cian Najlaa

Kat sini dah start la winter manja-manja
Kadang-kadang rasa sejuk sampai tulang...grrr siap berheater lagi
Kengkadang tu x pulak rasa sejuk kena la on balik ac

Rabu malam khamis tu najlaa dh start batuk
Bagi ubat batuk dengan harapan lena la tido
Tapi mmg x lena pun
Non-stop batuknya
Kul 6 pagi dia bangun nak kencing katanya
Badan dah start panas...bagi paracetamol ngan ubat batuk
Pastu muntah lak...banyak kahak lendir kuo

Pagi sblm papa balik kije dlm kul 8 pagi tu muntah lg
Pas bekpes kami ke Al-Ahli memandangkan tengok najlaa bernafas kempis2 perut
 Dalam keta siap berstokin n sarung tangan...sejuk katanya
Muka pun layu
Bila sampai spital najlaa ckp tanak kena injek huhuhu takut kena tahan lg cam kat SINI
Bila dah bersoal-siasat dengan doc dia kata buat neb dulu
Neb dlm 10-15 min pastu rest dlm 20 mins sambung balik
Mula2 kena buat 3 session..setiap session doc check dada
Kalau x ok mmg kena tahan

Alhamdulillah better pas buat 2 session
Pas amik ubat kat farmasi doc tunjuk cara nak guna inhaler
 Dalam keta lena...cian anak mama
Ni ubat najlaa Ventolin & Flixotide
Ubat batuk pun ada dapat sebotol
Mudah-mudahan cepat le sembuh
Bangun tido pagi ni tengok ok dah tp still continue la ubat2an

9 Gtau jek:

Anum said...

ala ciannya dia
semoga cepat sembuh

norhidana said...

sian najlaa.... tgk gambar yg dlm kete tuh... mmg nmpak sgt tak sihat nyer tak bermaya

moga najlaa cpt sihat ye syg...

.: iEyLa :. said...

winter sejuk sngt la tu...
sian najlaa...
get well soon dik.. :)

Marsha~ said...

Qila pun pakai inhaler dan chamber ni tapi tak pakai warna biru tu.. yg oren je..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

alahai ciannya kat najlaa
moga najlaa cepat sembuh..

anak eija pun dua2 batuk skrg ni..

Shiela Latif said...

siannya menantu aku ni...semoga cepat2 sembuh yang najla...

kakyong said...

kesiannya bila sampai bernafas perut turun naik.. semoga najla cepat sihat


adik kakyong dulu pernah sekali lambat g spital.. terus masuk icu 1 hari.. sejak2 tu memang kerap la g amik neb, sampai umur 12 tahun

Alhamdulillah, dah form 2 dah, tak xde asma nya.. tp dia sendiri lah beringat2 apa yg dia boleh makan..

ADEEYA said...

Alo sian nye Najla. Inhaler warna biru tu me pun ada tp me tak ada asma cuma kalau gastric teruk, sesak nafas :/ semoga Najla cepat sembuh ye !

Izan Ishak said...

alahiii...siannya najlaa. yelah dah masuk musim sejuk kan. mudah2an cepat sembuh ye sayang...

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in