Celcom Punya Pasal

Adoyaiiii kemain lama aku bergayut kat telpon
Kalau bergayut ngan laki sendiri lain arrr
Ni sumer gara-gara prepaid reload via cimbclicks
Semalam dah top up tp still pending
Almaklum jangka hayat no telpon mesia dh nak mati
Kena la bg nyawa kan banyak urusan aku dengan no celcom ni

So mula-mula call cimb mamat yg pick up tu check 
dia kata dah tolak dah amount alaaa 50 hengget je pun
Jadinya dia soh aku call celcom utk check
Ok..takpe2 aku call celcom lak
Awek ni check dia kata pending lagi takde pun payment
Bila aku ckp status kat cimbclicks success, dia soh aku fax
Huhuhu celah mana lak nk cari mesin fax kan
So aku kata nak email je pastu attached skali transaksi
Pastu dia soh call semula pas email
Aku cakap kang nak berhubung ngan sapa lak?
Customer service kan raaaamaaaaaaaaaaiiiii
Awek tu cakap xpe dia dah issue dah masa'elah aku ni
Maknanya sesapa yg jawab phone aku akan tau
Pas isi form bagai kat contact us tu aku call semula
Huwaaaaa kena soal jawab lagi 
Bape kali mau ulang daaaaa
Aku yg mmg cepat naik darah ni jawab td kata soh call balik ni dah call
Kata dah issue bagai
Huhuhu awek yg ni mesti maki dalam hati
Dia kata xpe dia pas ke ejen
Ejen 007 ke hape ni
Dan buat sekian kalinya aku kena menunggu
Dengar lagu..........
Pastu awek mana ntah Puan Norlela ye
Sekejap ye saya pass line
Muahahhaha dengan riang gembira aku menunggu dan dengar lagu
Akhirnya mamat nama Osman jawab panggilan aku dengan berhemah
Dia kata masih pending, so dia mintak aku call balik cimb
Aku seperti biasa dah nak jadi rimau Malaya
Aku kata la ni bukan pestaim aku wat reload dihujung jari
Dia jawab kalau saya boleh tolong saya buat dari A-Z
Katanya takut ada technical problem masa aku wat urusniaga
Hahhahaha sejuk sket

Aku pun call la balik cimb
Ramai btul call cimb rini telefonis bz
Panggilan berjawab la pas lama aku menunggu
So dia amik la aku punya report
Bila dia check mmg ada transaksi cuma pending
Agaknya tersangkut kat mana2 kot Malaysia-Qatar kan jauh hehehhee
Walaupun dia dah buat report aku still gak anto email ke cimb
Katanya dalam masa 24jam le
Eh korang pernah tak berdepan dengan masa'elah camni


9 Gtau jek:

Ummi Dania Yasmine said...

tak pernah. tapi pernah berurusan dengan customer service yang suka pass call kita sana sini...huh....boleh jadi tarzan rasanyer...

gedek! said...

kalau customer service cun macam tu... nak gadoh pon tak jadi...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cettt byk kali kena..mmg bertukar jd harimau malaya la..hahah

Anum said...

baiknya x jadi gaduh

Ummi Hanie said...

sabo je le ye kak lela ... depa nimkdg buat keje smbil lewa jer..huhu

mamalieyna said...

tak pernah...tp hangin dibuatnye kan kalau cenggitu..sabo ye sabo..hee~

deqlis said...

pernah sekali...tp masa tu deqlis komplen duit dah deduct tp kredit tak masuk...tp lepas tu terus diorg masukkan...tak pulak meleret2x prosesnyer tuh....tp deqlis dgn maxis..

norhidana said...

huhuhuhu... alahai...

wan nurul hezrina said...

BELUM PERNAH..KALAU KENA GELABAH JUGAK..EH LAWA PLAK TGK POMPUAN CELCOM2..

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in