Apa Nama Pokok Ni...


Korang tau x pe nama pokok ni...
Aku tanya pasal tatau..
Cantik biler bunga dia kuar
Ade kaler putih ngan pink
Agak2 ade kaler lain x ek?
Daun ala2 cam daun bawang gtew
Slalu kat tepi jalan besor dekat2 ngan traffic light musti ade
Pokok ni aku mintak kat tukang kebun skolah hehehehe
Aku tanam tepi pagar
Dia kata bunga bawang
Hai la bunga...ntah pe la nama ko kan

Kalau korang tau sila gtau aku ek..apekah nama pokok ini


9 Gtau jek:

tinie&thahir said...

wah nak gak bunga cam tu..rasanya ye kot org panggil bungga bawang..masa kecik2 dulu selalu main masak2 pakai bawang dier..umah nenekkat kmpg skrg dh tak de kot..mana nak cari nat nursery tak png tgk pun...

JaJa'Z said...

memang orang panggil bunga bawang..kat umah jaja ada gak..cuma yg kat umah jaja ni bunga dia panjang2 sket..

Lelord said...

oooo ade byk jenis ke? alahhh cantik la...kalau ade kaler lain nak tanam gak. huhuhu kalau amik kat tepi jalan ok x idea tu? tu kira curi ke hape ek

Siti said...

cantikkan pokok tu..bunga dia tu siti suka sgt..nama pokok tu siti tak tau..he3

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah..t awe nak jugak menanam..sebb parents sgt suke kan bunga2

kella said...

haah la.. memang cantik pokok ni.. sebelum ni belum pernah tengok pula..

salam kenal.. :)

Azrul Hisham said...

salam ziarah kak :)

anda telah ditagged...sila klik link dibawah :)


Tagged paling happy pernah aku buat...muehehe (^_^)

Zaidah said...

bunga tu namanyer bunga bawang n klu nama saintifiknye adelah sama macam nama blog zai...hehehe... spiderlily...

Lelord said...

oooo ade kaler pe jek lagi kak zai

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in