Masih Aku Terasa

Ekekekeke tajuk cam lagu kumpulan gersang lak kan
Apa yg aku terasa ni
Terasa hatikah?
Terasa nak makan a.k.a mengidamkah?

Bebenonya masih terasa kepenatan
Almaklum 6hb kan party princess
Seawal pagi dah check-in dapo
Lama menggoreng ayam tu yang kaki ngan pinggang sakit

Pastu 7hb Open House Al-Handasaa
Kami warga mesia seramai 8 kuarga kongsi la
Disebabkan somi masing2 kerja
makanya tugas menyoping KakHuda, Aton & Intan
Sebelum tu kami dah meeting la ape menu dan barang nak di beli
Pas dorang menyoping amik la bahan masing2
Aku wat soto nasi impit dan bihun
Nampak cam simple aje kan
Seb baik darling baik ati tolong menyiat isi ayam...4 ekor
Untuk begedil 1kg kentang dan 4 batang daging cincang
Part menggoreng begedil...uwaaaa lenguh kaki

Menu lain adalah nasi tomato, ayam masak merah, acar
ketupat (aton bawak daun dr mesia), kuah kacang, rendang ayam,
bubur kacang,  buah melaka, muffin, limau mandarin, pisang
Huhuhuhu pastu tetamu yg datang pun ada gak yg bawak buah tangan
Terima kasih semua yek

Majlis buat kat umah KakHuda
Mula2 plan nak buat kat club house
Deposit QR1000 tp in case kalau ada apa2 kerosakan kita dapat la bil huhuhu
So sepakat cancel la kat club house

Majlis yang sepatutya bermula pukul 4 petang
diawalkan ke pukul 1 dan berakhir 8 malam
Alhamdulillah majlis terkawal dan berjaya hehhehee
Kelam kabut gak aku pasal kuah soto abis setong
Laju2 balik umah masak lagi setong huhhu
Ayam masak merah pun laku sebelum tu 12 ekor dah dimasak
Dan laju2 gak aton soh asben dia blk umah amik ayam
Ayam kakhuda pun amik gak utk menambahkan lauk

Walaupun masing2 kepenatan tapi kami gembira!!!
Bravo semua

Meh aku tepek sket gambo...

Tuan rumah menyambut tetamu






Kami kelaparan...aku ngan dak intan

KakHuda & KakNormah

Aton &MekSu

Laila & Zai

p/s: Aku bersuara ella since open house handasaa sampai la skang, batuk dan selsema
Dan nak tukar musim sejuk ni yahooooo

15 Gtau jek:

Mamamya said...

mmg penat klu buat majlis cenggini...bukan je sakit kaki...tp pinggang ni da mcm x blh nak tegak...huuuu...lagi lah masak sorang2+ragam anak2 bagai...waduhhh....pengsannn!!

Kalamhati said...

meriahnya la..penat tp happy kan?
nyanyi la skeet..hehe

Shiela Latif said...

oamigod ling...meriahnya...makanan sampai tak cukup..kompem dap nieh

Lelord said...

@Mamamya penat mmg penat tp puas hati

Lelord said...

@Kalamhati aah kak....kalau rasa gumbira tepuk tangan..kalau rasa gumbira tepuk tangan ekekkekee

Lelord said...

@Shiela Latif alhamdulillah meriah linggg

Salina@IbuAqil said...

Moga mama cpt smbuh yer.. ;)

Citarasa Rinduan said...

patutlah kat status Fb kak kata suara ala2 ella...
hehehehe..
kak. majlis ini mmg nampak meriah.
kiranya duit yang klua tu mmg berbaloi kan?

mommyYen said...

tu yg bes bab mkn ramai2 ni kan ling,k hari sabtu lepas pun jemput kwn lunch kat rmh,sonok dan meriah..

Lelord said...

@Salina@IbuAqil maceh iyer ibu

Lelord said...

@Citarasa Rinduan btul mmg meriah...duit bukan ukuran ukhwah yg terjalin penting kan

Lelord said...

@mommyYen tu lan mmg best wat majlis makan2 camni....meriah

alinac lover said...

byk nyer makanan..best tu

tiefazatie said...

wah..best tue kan..hihi

kakyong said...

wowow.. meriahnya majlis... gigih lla eh memasak.. jenuh nak siat 4 ekor ayam tuh..

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in