Lega Rasanya

Semalam lesu tak bermaya
Bersuara pun tidak
Alahaiiii anak mama

Pagi tadi 18.10.2011 pukul 6 pagi waktu Qatar dah bangun
Agaknya lama sgt tido smlm tu yg bangun awal
Pagi ni bangun takde dah muntah2 cuma cirit ada la 2-3 kali
Bila paed datang check pg tadi dia kata ok dah
IV fluids pun dah tanggal
2 beg setengah je masuk dlm badan
Doc kata as long as dia tak muntah bagus
Makanya td kalau sampai kul 12 tghari tu tak muntah najlaa leh discharge
Alhamdulillah dah boleh gelak ketawa
Amik ipad tgk boboi boy, upin ipin, talking lila macam2 la yg dia buat
 Malam tadi suhu badan turun naik
Selang sejam nurse datang pantau
 Darling sedap berdengkur
Cian dia ke hulu ke hilir semalam
Dari tempat kije semalam terus datang hospital bila tau najlaa x sihat
Balik umah siapkan barang2 aku lagi
Belikan makanan sumer...eh spital ni ada makanan tapi....
 Ni lak tempat tido aku..selesa la kan
Tapi kalau dah selang sejam nurse masuk bilik camne nak lena
Dorang mmg x kacau tp telinga aku ni pantang mendengar munyik2
Cepat aje sedar
 Hehehhehe meh tayang sket menu lunch aku
Spital la provide..nasi putih, sup(timun+ carrot), wedges, 
hirisan tomato & yogurt kot ke laban..ntah le
Pastu grilled vege (bawang+terung+tomato)
Sumer tu aku x leh makan kecuali cheesecake dan wedges
Dan kerana itulah semalam darling tapaukan nasi ayam penyet Jakarta
Ni lak makanan najlaa semalam
Dipandang sepi aje oleh org sakit
Tapi menu dinner ok la sket pasal sblm tu dorang anto buku menu pilih la nak makan ape kan
Bulih la telan...tp tetap  lalu
Camne nak lalu makan anak tgh tak sihat kan

Alhamdulillah dah semakin sihat
Discharge pukul 2 petang tadi
Mudah-mudahan beransur baik la
Terima kasih buat semua kawan2 yg mendoakan kesejahteraan Najlaa

22 Gtau jek:

QasehSuci said...

Alhamdulillah...sihat jugak dak kenit nie..heheh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

alhamdulillah...dia dah senyum.cuma matanya nmpk cengkung.cpt baik ye sayang, ummi nak ajak kamu piknik sama2 ummi.huhu

sian mama najla, mana larat nak makan makanan arab kan?hehe.sup timun sedap ke lela?hehe

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Alhamdulillah najla dah kembali ceriaa..syukur ya Allah..hihi..xmo sakit2 cmni lagi ye najla..abeh sume acik2 ni susah ati..hihi

Lelord said...

@QasehSuci hehehe ni masih merengek2 lagi trauma agaknya....siang td masa nurse cabut jarum kat tgn pastu tampal plaster sblm discaj tu..tangan kejung aje...budak2 biasa la psikologi kan

Lelord said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim) aah mata cengkung lagi..masih merengek2 ni

adehhh takde rasa sup timun tu, lom lg td dia anto sup bawang huhuhu

Lelord said...

@S.U.F.E.E.N.A.N syukur alhamdulillah...tak sanggup rasanya tengok dia sakit camtu...degaan sementara mama ngan papa

alexa yussida said...

get well soon n riang ria najlaa :)

Whitey Mommy said...

Owh..
najla masuk spital..
:)

semoga cepat sembuh najlaa..
betul kak..
kalau anak kurang sihat..
ibu memang sedih sampai tak makan...
kalau anak dah sihat ke.
tengok anak selera makan..
ibu kekadang tak makan pun kenyang...:)

ajumohit said...

Alhamdulillah lega tgk najlaa tersenyum mcm tu, selesa nmpk bilik spital tu, siap Ada sofa Dan extra bed

norhidana said...

alhamdulillah najla dh sihat n dh discharge... semoga pasni dia lebih ceria lagi... mmg selesa tgk kt spital tu mkn blh pilih2 kn...

aritu masa aiyan msk ward 8hari lg lah kak,huhuhu kurus dana kejap, nsb la kt ward pediatrik dia mmg sediakn bed utk mak yg jaga anak... tp kalu dh lama sgt duk ward pun sapa la yg thn...

Ibu Lala said...

Alhamdulillah dah sihat. Hospital mana ni??? Nampak selesa.

Lelord said...

@alexa yussida tima kaseh auntie

Mamamya said...

alhamdulillah....lega rasanya...aku dpt bayang apa yg ko alami skrg...klu aku ada sayap smlm lagik aku da terbang.... (hati aku je terbang...mlm dok t'kenang2 kan najla...siap citer dgn semua adik2 aku....huaaaa...) anakmu anakku jua....

moga cepat sihat ye sayang.....

kakyong said...

Alhamdulillah.. nampak dah ceria si najla...

ish., x berselera tgk menu spital tu... huhhhh.. terung di grill?? kakyong memang alah dgn terung.. x berani makan..

Lelord said...

@Whitey Mommy tu la kalau boleh nak transfer je rasa sakit dia tu..x sampai hati dengar dia merengek ckp sakit sana sini. msa cucuk jarum kat urat mula2 tu darah tak kuo tgu2 pun xmo kuar gak terpaksa cucuk tempat lain meleleh airmata najlaa. akak ckp ngan dia najlaa jgn nangis tau..sakit sket je najlaa kan dah besar, dia angguk2 kepala je tak nangis pun pun cuma cakap auwww je sambil meleleh...
aduhaii

Lelord said...

@ajumohit yup bilik selesa, tp ni najlaa x berapa nak makan...badan masih lesu

Lelord said...

@norhidana selesa mmg selesa tp selesa lagi kat umah sendiri kan. bila doc ckp leh discharge suka sgt.

najlaa kat umah ni masih la merengek ckp sakit2, dah tak muntah dah cuma masih ada birit sket tp doc kata normal

Lelord said...

@Ibu Lala insyaallah mudah2an bertambah sihat la

ni kat al-ahli hospital, doha qatar hehehee

Lelord said...

@Mamamya thanks Is..yup anakmu anakku jua
ni masih lemah lagi, masih xde selera nak makan

Lelord said...

@kakyong ms kat spital dh bukak air tu mmg dia ceria, ni balik umah merengek2 lagi

hahahha kan aduhaii makanan dia byk, masa kat menu list tu mcm2 ada kita request aje la mana satu nak tp bila makanan sampai adehhh xde rasa sgt, makanan hospital..healthy la konon

zoe said...

smoge najlaa cepat sembuh ye kak.... InsyaAllah..

ps: tapi makanan die sedap2 ek.. hehehe

alinac lover said...

kalo yong x sure la leh mkn ke x tu

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in