Pengalaman Berniaga Di Pasar Malam MAQ

Ehemmm seperti yg diwar-warkan sebelum ni kan di entri
Aku mencoba niaga pasar malam
Hehhehe kat Qatar ni ada gak pasar malam
Kot tekak teragak nk makan macam-macam ada
Dan gantung periuk la utk aku yg suka membeli belah
Kali ni aku lak dgn kengkawan Al-Handasaa cuba
Pasar malam mula pukul 4 petang...2.30 petang baru gerak dari umah
Gedabak-gedebuk susun barang kan,
wpun mula 4 petang tp dh ada yg datang awal

Ni la meja kami
Soto, laksa, nasi dagang, nasi minyak, lontong, mee kari
karipap, popia, puding kastad koktel, pulut kuning bersama rendang unta & ayam
Eskem mesia, teh tarik, sirap limau pun ada
 Ekekekeke 2 org tokey tengah kira duit
Berehat sebentar yek menunggu pembeli huhuhu

Bz membungkus yek kengkawan...hahaha bz la sangat kan
Mekja tokey laksa..huhuhu dak intan tokey rendang unta dh terduduk
Kahkahkah tak hagak2 bergambo dengan duit
Best gak berjualan ni..bila ada yg datang membeli 
dan kita nampak jualan berjalan lancar

Tapi kita hanya merancang Dia yg menentukan
Dalam pukul 6 petang dah start berangin
Mula-mula sepoi2 bahasa pastu terus dengan ribut pasir
Kerusi dan terbang
Owhhh seram lak najlaa dh berdukung dengan darling
Terpejam2 mata kami semua pasir masuk mata dan mulut
Hehhehe leh terasa bile tergigit pasir
Selalu dengar org cakap xde duit kang makan pasir
Aku rasa dh semalam hehhee
Kemudian disusuli hujan
Rasanya aku la peniaga pertama yg lari dukung anak bawak masuk dlm keta
Seb baik masa sandstorm tu aku masukkan dh barang2 jualan dlm storage box
Laju2 darling angkut kotak masuk keta
Hah selamat dah dalam keta sendiri
Kengkawan lain berteduh jap kot

Alhamdulillah walaupun jualan x habis masih balik modal dan ada untung
Lengkali nak niaga lagi la...sonok
Saja tayang gambo sblm ke pasar malam

11 Gtau jek:

LadyEll said...

alhamdulillah...dapat pengalaman berniaga, kat tempat org pulak tu...seronok sgt nmpknya ya..balik modal lg ha.kalau takde angin pasir tu tentu2 licin jualan..

Lelord said...

@LadyEll alhamdulillah...mmg sonok ell

Athirah said...

mcm meriah je:)

ADEEYA said...

Sedap pulak nampak soto tu hihi :)

JaJa'Z said...

syok tu...sebenarnya berniaga makanan la paling senang dapat untung..seronok pun seronok tapi yg tak tahan tu penat sket la...

dieya said...

wah kat doha ada pasar malam! dvd 5 hengget sekeping ada?

Lelord said...

@Athirah mmg meriah...sesekali bersesak2 bukan selalu

Lelord said...

@ADEEYA heheheh sedap2 utk tekak sendiri

Lelord said...

@JaJa'Z mmg sonok jaja penat tu ms nak prepare makanan la..dr masak sampai la packing, seb baik ada assistant...siat ayam darling, buang ekor toge najlaa hehe

Lelord said...

@dieya hahaha yg tu xde xpe lengkali dieya supply ek akak jual

alinac lover said...

best kan niaga ni.. yong pon suka

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in