Hong Kong Tak Jadi Universal Studio Singapore Aje

Iyer kami ke Universal Studio Singapore lagi
Ni masa minggu2 awal kami baru sampai Malaysia...coti-coti cinta
Dulu penah dah pegi tahun 2009
Atas sebab-sebab yg tak dapat dielakkan plan ke HK terpaksa dibatalkan
Adehhh punah harapan nak soping muahhahaha
Dan kerana itu akhirnya kami ke USS
Drive je masuk Singapore, lgpun aku tido umah adik dah jimat kan
Tempat wajib posing uols
Bila la gaknya leh pose kat globe yg berasap-asap ni selain dr kat Spore kan
Nak gak g Universal Studio yg lain
Masa sampai-sampai je kat entrance dah nampak "Po" Kung Fu Panda
Kena beratur yek nak bergambo
Rasa cam nak peluk aje panda ni...tp best lg kalau aku peluk "panda bear" aku tu
I lepp u darling hehhehe
Jalan depan sket ada kaunter untuk face painting
Masa kat Qatar ritu Najlaa mmg penah nampak muka budak2 berconteng
Dan mmg dia nak gak muka dia kena conteng
So bagi la peluang
Tadaaaaaa ni le bentuk yg najlaa berkenan
Macam-macam design ada pilih je pastu bayar hehhehee
Sini pun kena bergambo gak yek
Madagascar : A Crate Adventure
Ni dok dalam tong terapung-apung dalam air menyusuri sungai kot hehhee
Hah dalam tong ni la kami dok beralun-alun
Jumpa la macam2 binatang kat dalam ni
I like to move it..move it hehhehee
Korang mesti penah tengok kan citer Madagascar
Nyanyi la sendiri yek
Pastu g naik menda alah ni pulak
Najlaa mmg admire dengan Princess Fiona huhuhu
Shrek 4-D Adventure
Kena pose lagi hehhee
Tengah beratur nak g tengok 4D show...best aku suke

Menggedik nak bergambo atas pedati lak
Tertonggeng-tonggeng nak naik
Al-maklum dah makin slim wakakkakaka
Tengah hangat pasal Transformer
Wajib la bergambau gak
Jalan lagi...
Tak semua tempat kitorang pegi
Malas la hahhahaha bleh camtu
Ada tempat yg tak sesuai untuk aku ngan najlaa
Contohnya yg roller coaster tu
Mau termuntah lak kang

Hajat hati nak gak wat pose cam awek ni
Tapi segan la pulak
Ramai beratur nak bergambo kan
Aku malu-malu meow
Kalau lapar kena makan kan
Hahahahhaa
Tu bekas air shrek tu aku yg berkenan
Beli top up air
Senang karang meronda-ronda haus leh minum
Bergambo lagi dengan maskot ni lak
Teruja najlaa pasal dia selalu main game dalam ipad
Tetiba nampak lak minatang ni wujud ekekeke

Dorang pun nak gambo gak
Sila beratur yek
Best la g sini
Banyak lagi gambo...malas nak upload
Dalam FB ada sapa nak tengok sila terjah
Aku rekomen korang g sini
Beli tiket online tau mana la tau korang nak terjah camtu je tetiba tiket sold out
Masa 1st time pegi dulu x beli online
Sampai-sampai je mmg xde tiket
Tapi last2 orang kat kaunter tu panggil
Kesian agaknya
Dapat la kami bergumbira

12 Gtau jek:

Anum said...

syoknya sis

Nad @ MamaZakwan said...

dah 2 kali pegi..
kami gak yg tak pegi2 lagi, huhu!

Mamamya said...

ada plan nak pi dgn family adik2ku..kene tunggu anak2 kami besao2 sikit baru blh pi..tahun musim anak2 kecik semuanya xleh nak b'jimba2.. heheheee

alyyani said...

owh kena beli tiket online eh. noted! alahai, takpe, najlaa besar sikit boleh ke hong kong pulak eh. :)

Salina@IbuAqil said...

Bestnya kak..
Akak dah nampak berisi skit..
Bambam dah pp tu..
Comel!! ;)

Fabulous Me said...

Syioknye die!!!!!!! Bile sis pegi ni? TIme coti ke x?

sue zainun said...

syoknyer..

ADEEYA said...

Bestnyeeee.Me nak pergi tp tak terpergi kerana DUIT. Tak sabar nak kerja.

norhidana said...

bestnyer... kalu tgk gaya mcm mak nyer yg lebih xcited heheheh

LYAfrina said...

bestnyerr... teringin nk smpai sini gak

Makbed said...

waa..besnye buleh jalan2.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

i x pernah smpi sana lg la dear..huhu.

eh cik abg awak dah kijer ke jumaat nnt.meh ke rumah kami

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in