Apam Dotdot Yang Tak Menjadi

Huhuhu sudah suratan
Dotdot yg ku dot tak menjadi
Apa nak dikata
Salah menuntut atau langgar pantang
Meh la tengok kengkawan
Wakakakka ada hati nak tayang tu
 Dotdot tak jadi buat aje lorek..kengkonon cam cistat la kan
Bila la nak rajin wat blueberry cistat ni
Apam polkadot aku ni inti dalam coklat chip
Ekekkkee paling senang takyah aku potong coklat bar
Blueberry ada tp tu nanti nak buat cistat...tatau bila je heheheh

Resepi Apam Polkadot
Bahan-bahan

3 biji telur
275 gm tepung gandum
220 gm gula halus
150 gm susu segar...@ 150 ml bancuhan susu tepung...150 ml air + 5 scoop susu tepung
3 sudu teh baking powder
1 sudu kecil ovellete
1 tsp esen vanilla
paste yng disukai
pewarne yng disukai

intinye....sekaya.filling,jem,inti kelape @ ape aje

Cara-cara

pukul gula,telur dan ovellete hingge kembang dan berkrim.
masukkan tepung berselang seli dngn susu segar.
kukus selame 10 minit..

20 Gtau jek:

ZYASH said...

Cantik la corak2 tu...

Salina@IbuAqil said...

Mama!! X jadi dot tp coraknya ttp menarik.. Warna dia pun menarik.. Nk skit.. ;)))))))

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cantik..yg tak jadi tu mana?nak tgk gak.warna biru beli kat mana?miza cari tak jmp pun

Lelord said...

@ZYASH tima kaseh yek

Lelord said...

@Salina@IbuAqil hehehee huduh x cantik..org lain wat cantik jek..dlm mama boh inti cekelat nyummm

wpun rupa x cantik rasa leh tahan hahahha

Lelord said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim) gambo tu la yg tak jadi..dot2 tu kurus cm biji tembikai. kaler biru lela beli kat lulu

Yatie Awang said...

semua orang nak buat apam ni...jeles pulak...nak kena belajar jugak ni...hahhaha

JaSSNaNi said...

betul2 cantek apam ni... :) cayalah.. so kreatif..

Lin said...

Cantik jer...lain pada yang lain...

Mamamya said...

apa yg x jadinya...? ok je aku tgk,cuma dot2nya tu cumil2...

Kak Aya said...

2 blog yang menyiarkan apam dot dot malam ni..

Lelord said...

@Yatie Awang hehehhe jgn la jeles...pe kata buat pasni pastu update nak gak tengok jadi ke polkadotnya

Lelord said...

@JaSSNaNi ekekkeke dot2 dah rupa biji tembikai

Lelord said...

@Linhahhahaha kannnn lain sket dr org lain

Lelord said...

@Mamamya dot2 tu ha..mencik btul..seb baik aku tak wat ladybird ke, lebah ke, angry bird ke kalau tak ntah ape jadinya

Lelord said...

@Kak Aya hehehhe wah ada gak ek wat entry apam polkadot

Ibu Lala said...

ok gak tu. asalkan boleh makan. tak payah panggil apam dot dot dot, panggil je apam version cis tat. nama baru..

norhidana said...

heheheh jnji apam tu naik comel jd lah tu kak... dot2 tu tak berapa jd tp musti sedap gk...tp lawo pe akak bt lorek2 tu

Mama Hanim said...

cantik tu, mesti sedap kan.. nak skit la..hehe..

lina said...

salam lelord - cantik apa kira kreatif apa gitu lina punya lagi teruk :) tp tak apa bila makan sedap. memujuk hati hik..hik..

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in