Tip: Maniskan Senyuman Di Bibir Anda

Berikut adalah perkara-perkara yang membuatkan anda tersenyum.
Cuba lakukan.

Pantai
Berjalan-jalanlah ke pantai untuk mengembalikan
kenangan-kenangan manis pada waktu dahulu.
Cuba baring di atas pasir sambil ditemani anak2 kecil yang bermain di situ.

Mandi Buih
Setelah penat bekerja seharian dengan tekanan yang ada,
pilihan terbaik untuk meredakannya dengan mandi,
berendam atau bermain buih-buih sabun dari aromaterapi.
Anda pasti merasa ketenangan badan dan fikiran,
sekaligus membuat anda tersenyum.

Minum Coklat Panas
Nikmatilah secawan coklat panas untuk menghangatkan badan dan
menambah senyuman di wajah anda.
Di samping itu coklat adalah kawan terbaik untuk meredakan tekanan.

Bantuan
Membantu nenek tua menyeberang jalan
dan diakhiri dengan senyuman paling indah
apabila mendapat ucapan terima kasih daripadanya.
Semakin ramai orang yang anda bantu semakin kerap anda akan tesenyum.

Berpegangan Tangan
Untuk menambahkan kemesraan dalam perhubungan
bersama pasangan anda, genggamlah tangan si dia.
Tindakan ini boleh menciptakan senyuman di bibir anda dan pasangan.

Membuat Kek
Cubalah menbuat kek coklat atau biskut.
Pasti anda tersenyum di saat pertama kali
anda mencium aroma kek yang keluar dari ketuhar anda.


Jom join Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!Jom kite klik2

6 Gtau jek:

ch@ said...

alaaa tips yg last tu failed la kak. hihiii. tapi takpe, baca entry akak ni pun dah tersengih. apatah lagi bila membaca mostly entry akak dlm blog ni, wiii.

SYANI said...

Rumah takde bath tup la nak berendam.... Tapi aku memang suka berendam dalam air suam!

Mamamya said...

sebab tu aku selalu buat kek....ngeeee..:D

Lelord said...

@ch@huhuhu pratice makes perfect cha

Lelord said...

@SYANI bestkan berendam....dpat ngan air suam rasa nak lelap jek

Lelord said...

@Mamamya hahahah btul2 aku pun bile dh start bau laju jek aku intai oven

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in