Nak Main Snow Boleh Ke?

Hehehhehheee ayat seperti tajuk di atas slalu sgt keluar dr mulut dak kenit
Almaklum wpun kat Qatar ada musim sejuk tp snow xde yek
Pulak tu kalau tgk citer kartun, tgk movie nampak lak snow
So najlaa mmg slalu la request nak main snow
Blom lagi dia ajak g umah mikimos
Huhuhuhu banyak dah janji2 manis papa
Harapnya termakbul la satu hari nanti

Semalam kitorang g Shah Alam
Dh tengahari gak le gerak dari Melaka
Memang tujuan nak g cari snow
Tempat lain tidak akan dituju memandangkan kami kesuntukan masa
Najlaa mmg tatau dan saja kitorang nak wat suprise
Masuk dalam keta x sampai 5 minit dah lelap
Sampai ke Shah Alam mmg x bergerak
Nyenyak btul tido, aku kejut dak kenit pun ms sampai kat Jusco Bukit Raja
Papehal kena la makan dulu kan
Dah isi perut...melantak kan Kenny Rogers je terus ke I-City

Muahahhahhaha masa kat kaunter tiket najlaa dh nampak 
"Mama kita nak pegi snow ke?"
Pastu g amik jaket, sewa kasut Pua Chu Kang, stokin mmg bawak
Riang gumbira najlaa kat dalam esbok
Walaupun xde la nampak cam snow sgt...tp sejuk la kan
Xde amik gambo banyak sgt pun..pakai enpon je
2-3 kali gak le aku terpeleot...kasut PCK bertemu salji yg licin ekekkee
Najlaa pun ada gak berdebuk jatuh masa main bola

Meh la layan gambo x seberapa ni
 
 Main bola sepak jap
 
 Cian dak kenit tergelincir ms main kat sini
Dan sempat la mengabadikan gambo kami bertiga kat mug ekekkekee

16 Gtau jek:

Fara said...

salam kak lela....slmt ari rya. ada kt mesia lg ke. ingt dh terbang pulang...

dh lm xpegi icity...dolu2 mn ada lg rmh ais ni. huhuhuhu...gmbr kt mug tu brp hengget dia cas kak...?

Nana said...

aku nak g tak pegi2 lg

Lelord said...

@Fara aah mesia lg...menghitung hari jek nk balik doha ni.

gambo tu kombo, 2 keping gambo + mug RM50

Lelord said...

@Nana hhehhee xpe ko senang je nk g shah alam aku tgu coti2 mesia baru leh jalan

Salina@IbuAqil said...

Nak pegi jgk iCity!!! wawawawaaaaa x leh jd ni mama dah sampai iCity.. ;)

Marsha~ said...

best jugak ekkk

Lelord said...

@Salina@IbuAqil hehehe cuti nanti leh arr ke shah alam

Lelord said...

@Marsha~ hmmm kau rasa best lg kat genting

Mamamya said...

aku bulan dec baru nak pi cni...b'konvoi dgn adik kmdo... insya'allah...

Puan Kutu said...

best jugak nie.jnji dpt main snow kan dak kenit?hehe..

Rtp Farra Arisha said...

even it's not the real snow..tapi surely najla likes it so much right?? :)) hehe. nice post!!

#ciksuzlin said...

seronoknya~

Cik Yan said...

nak klik like button byk kali la..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh najla main snow!

Yan said...

laa.. dah dekat umah akak. tapi sayang semalam pun akak tak de umah.kalau tak leh singgah.

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wow srnoknya dia main snow ye..
cantik gmbr kat mug n frame tu..

ni eija org dekat ni pun x sampai2 lg i-city..huk3..

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in