Korang Pernah Dengar Pasal Serbuk Kurma



Salam semua...
Saja nak share info ngan korang
Ni pun aku baru jek tau
Mmg tak penah tau pun selama ni..
korang leh baca SINI

Serbuk Kurma..
ade gak yg cakap dr debunga kurma jantan
khasiatnya tuk mereka2 yang belum ade zuriat
kita hanya merancang
Allah s.w.t yang menentukan
tapi x salah mencuba kan

Semalam kan aku kuo g Souq Wakif
So cuba2 la tanya kat kedai jual kurma tu
Mana tau dorang ade jual
Alhamdulillah mmg ade
Aku belikan tuk kakak aku yg dah lama kawin
tapi lom ade zuriat wpun dh penah ngandung n gugur 2x
mana tau rezeki dia...
Tapi leh tahan gak mahal serbuk ni
maybe pasal susah nak dapat kot


25 Gtau jek:

JaJa'Z said...

ye ke...mahal? brapa harganya?

Lelord said...

muahahhha 50g jek dh 80 hengget....

fiD said...

baek makan je, xyah cari serbuk, hoho

Lelord said...

fid : huhuhu makan kurma khasiatnya lain...
makan serbuk kurma lak yg dpt dari pucuk lain khasiatnya...kite cuma berusaha

kakngah said...

first time tau psl serbuk debunga kurma ni..
selama ni..
tau serbuk rempah kurma jek.. hiks!

mamalieyna said...

ooh ye ke..baru tau pasal ni..tak salah mencuba..mana tau kan..Insyaallah berkat usaha..!

sebelas said...

err..tuk ape erk serbuk kurma nie? :D







http://nomborsebelas.blogspot.com/

Lelord said...

kakngah : wakakkakaka sama arrr, sblm ni mama mmg tatau pun

Lelord said...

mamalieyna: btul2 kite berusaha :)

Lelord said...

sebelas: untuk mereka2 yg blom ade anak, amalkan minum serbuk kurma bsama madu, insyaallah berhasil... cuma berusaha

Ena said...

owh ye ker? 1st time tahu pasal ni..
mrmm.. camtu blh la kirim belikan sekali.. hehehe..
adik ena pun sma dah kawen 3 tahun.. tapi lom ada baby lagi.. sian dier.. mana tau mujarab ker kan!.. kat Malaysia tak der ker erk? hehe

Lelord said...

Ena : kat mesia tatau la plak..cuba ena survey kat kedai2 yg jual segala macam kismis, kurma ngan kitab2 tu
ok kompom nak kirim ok jek, ai balik mesia 4 sept

Sha@Mama Tina said...

uiskh.. aku pong baru jek tau kurma ada yg serbuk seh.. peh mana ko tau khasiat dia nih? sape ckp?

Apa lagi lord..ko pun leh la try makan serbuk kurma tu..

rynas said...

baru jer tau..bagus jg ni sebab ada member kawin 4 tahun belum dpt anak..nanti saya bg tau kalau nak ekkk

Lelord said...

MamaTina : along, aku terbaca pastu aku geledahhh arr kat tenet

Lelord said...

Rynas : ok2 silakan..nanti pape gtau arrr

miemiey said...

nnti dah berhasil bgtau yee...nak cuba tp mahal kan...

norhana said...

salam...
kawan saya ada jual serbuk kurma ni.
sesapa nak beli sila add dia di facebook nama: zarirah sulaiman

rm40.00sebotol.

tq

Anonymous said...

salam...name nk cr serbuk kurma nie...

as said...

assalamualaikum...kat mane le dpt serbuk kurma nie ye...

Lelord said...

@Anonymous saya beli di souq wakif, doha

zurakerol said...

nak tanye, serbuk kurma ni mcm mane nak minum? just campur dengan air masak je ker?

Lelord said...

@zurakerol satu sudu teh serbuk, 2 sudu teh madu bancuh dgn air suam. sy ada baca banccuhan ni disarankan minum sblm dinner (4 jam sblm bersama)

Zack said...

salam... kalau nak beli serbuk debunga kurma, kat blog ni ada jual

http://debunga-kurma.blogspot.com

Murah jer dia jual RM 38 sekotak termasuk pos laju...

farawayshoppe said...

salam..
kami ada menjual barangan dari madinah dgn harga yg sgt2 berpatutan... buah zuriat dan serbuk debunga kurma pun ade..pakej 10biji zuriat dgn 1 serbuk debunga kurma,hanya rm60 sahaja...insyaAllah hrga murah berbanding pasaran krn kami niat ingin membantu dan krn kami poskan terus dari madinah... search fb page kami, Faraway Shoppe, atau blog, farawayshoppe.blogspot.com...
terima kasih. =)

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in