Bestnya.....

Align Right

Korang minat baca novel x? Aku ni dr zaman anak dara smpai la ni minat lg membaca. Seb bek darling ok je & mmg dia beri peruntukan tiap bulan bulan tuk majalah n novel. Uhuhuhu penuh cabaran kalau nak masuk bookstore, tu dak kenit kompom nak gak beli buku. Sampaikan darling penah ckp..xpe yanggg meh abg g beli buku ape u nak. Makanya darling masuk bookstore aku bawak dak kenit ronda.

Ni novel yg baru aku beli x abis lg baca nih...BUKAN TAK SUDI oleh MIMIE AFINIE mlm td sampai kul 3am aku stop ngantuk walhal tinggal sket lagi. Ikutkan ati nak je sampai ending tapi....tengok najlaa lena kat sebelah mana aku leh tahan...sedap lak tu sejuk aircond..

Sedikit petikan :

DARI tadi, muka Anis masam saja. Sakit hatinya dengan along. Dah tahu nak ajak dia keluar makan, kenapa mesti ajak kawan dia tu sekali? Kalau kawan lain, mungkin dia tak kisah. Tapi bukan Omar, kawan sehati sejiwa along, merangkap teman serumah, merangkap rakan kongsi perniagaan along tu. Tapi yalah, along mana ada kawan lain? Ke sana ke mari, asyik Omar yang diusungnya. Yang bengangnya, nak jumpa dia pun, along kena heret Omar tu juga. Geram betul. Kalau Omar tu jenis lelaki yang bersopan santun, berhemah dan berbudi pekerti tinggi, tentu dia pun tak kisah. Tetapi yang buat dia menyampah, Omar adalah spesies lelaki gatal dan miang. Dia katakan begitu, sebab setiap kali berjumpa, Omar akan merenung dia macam nak telan. Dan renungan dia tu memang lain macam sangat... seperti ada makna tertentu. Senyuman dia lagilah Anis tak boleh tahan. Gatal semacam.

“Makanlah, angah,” pelawa Fuad. Memandang adiknya yang hanya diam dari tadi.
Anis tidak jawab pun. Dia hanya memandang lauk-pauk yang terhidang atas meja.
“Kenapa ni, ngah? Malu ke?” tegur Fuad lagi.
“Taklah... mana ada?” jawab Anis perlahan.

Dah diajaknya kawan dia tu, lepas tu boleh pulak tanya macam tu. Macam mana nak makan kalau dah biji mata Si Omar tu macam nak terkeluar dari kelopak merenung muka dia? Nasi dengan lauk pauk yang sangat sedap itu pun nampak macam tak enak lagi. Langsung hilang seleranya. Sebenarnya bukanlah malu macam yang along tanya, tapi meluat. Sangat meluat. Rasa macam nak lastik aje biji mata si Arjun Rempah bin Kari yang konon kata Zura romantik sangat tu. Romantik konon... romantik taik kucing.


12 Gtau jek:

naynabcanteeq said...

kang balik bp, nobel2 yg aku xbaca lg bwk skali...

Lelord said...

iyerla....dh tu ko baca nobel sape nak jaga eisya ko? dak kenit ke

Mama Hanim said...

huhuhu.. rajin btul dia baca ekk.. jeles la kita x sempat woo, asik baca assignment student pn dh besar biji mata daaa..

Lelord said...

ekekeke ni la best dok umah...ms kije dulu sempat ga le curik2 bc tp seminggu la br abis. Dh kuo opis 10mlm, smpai umah dh kul bpe...uhhh penat

AiZ said...

i minat novel juga... tapi layan citer adventure ngan penyiasatan... bahasa inggerislah.. :P



kamoo nak komen entry saye pulak? hikhik.. klik kuat-kuat kat sini >>RAHSIA BLOGGER TEGAR !! BAGAIMANA DIORANG DAPAT PERHATIAN U ALL !!



Lelord said...

Aiz..mama najlaa ni jiwang hahahah tu pasal layan nobel chenta

Siti said...

siti suka baca novel..huhu..suka sgt..tak mkn pun takpe klu dah ngadap novel. :)

Lelord said...

wahhh ni lagi dasat smpaix makan. Siti dh bc ke novel ni besttt

mummy_ayu said...

mcm bestje..nak cari gak lah...ayu pun suka baca novel..but kat opis la kalu free free..sebab kat umah, kalu ayu baca..ian & iris pun nak join 'baca'...

Lelord said...

best...ni ade lagi satu tatau la korang dh penah bc lom

TIADA SEPERTIMU - ANITA ARUSZI(KAKI NOVEL)

erienz said...

best x cite ni....saya pun peminat novel...paling saya suka penulisnye Ramlee Awang Murshid...minat sangt...

Lelord said...

best erien g ahh carik

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in