Bau Ketiak Lelaki Mampu Menjadi Penawar


Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan
tekanan melancarkan perjalanan haid.

Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America. Sebelum ini,bau ketiak lelaki yang sengaja " diproses" daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya.

Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut.

Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur.

Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang....

19 Gtau jek:

JaJa'Z said...

nak pecahkan rahsia bleh?? cium bau ketiak suami?? that's one of my interest..tak tau kenapa..betul la kot bau ketiak suami menenangkan..hahahhaha

Shiela Latif said...

mama najla...petua tue suami shiela selalu suroh amalkan..muahahahaha..kelakar kan??

mamaaerish@eb said...

aduyai... kalo bau nyer amat tengik camner eh yang?... mau i pensan... ;p

tp ms tgh preggy eb mmg tido bwh ketiak pn... ha3... pecah rahsia... ;p

Ena said...

ekekekkekeke..

mcm2 petua la..

psttt!! sy bg hubby sy bace n3 nie.. sekali dier terus suakan ketiak dier.. kih kih kih

Hizami Rahim said...

malu dah nak komen.
hal rumahtangga ni.
;)

Lelord said...

muahahhahahaa sgt selesa okey....

Lelord said...

Ecehhhh zami wat2 malu...
bagus info ni tau.
tuk kamu nanti2 hehehehe

**hudalulu** said...

pernah jugak terbace pasal bende nie..hehehhe

Miro Armyrule said...

huhuuhu..entri petua rumahtangga...blog saya pun ada gak...singgah2 ler...btw, nice info

Izan Ishak said...

hehe...lela, tak dinafikan bau ketiak suami mmg ada kuasa ajaib pon! **izan suka bau ketiak hubby dari dulu...psssttt...

Bert said...

mana2 kilang perfume yg nak buat wangian ketiak ,sila hubungi saya secepat mungkin

ney said...

haha,pena degr fact ni~maybe btol kot,thats why ramai yg suken cium suami die yg baru blik penat2 dari keje~'haaaarum' je kan~

amirah said...

eeyeekkk..
tapi lau dh wat kajian kira betul la 2..huhu

rynas said...

pasni ramai ler para isteri tak sabo balik umah nak cium ketiak suami hehehhe tapi awas pastikan lepas mandi dulu yer...hehheheh

Cik Ct Fadzil™ said...

salam.. wooo.., uniknya... :)
ct xkwen lg na wt cm gtu.. kna tggu kwen dlu laa.. hehee.. ;) wassalam..

A-Y-I-E said...

Aduh.. ni baru 1st time dengar.. lepas ni.. i rasa.. biar berpeluh jer la badan.. hahahhaha

Lelord said...

muahhahaha sape yg x kawen lagi tu sila baca komen2 isteri seperti di atas....

sudah terbukti berkesan

Lelord said...

ayie ko lom kawen lg kan...
huhuhu xpe info ni berguna nanti

sweetie2010.blogspot said...

hehhehe... bau asem ketiak sapa busuk..lallala cam lau Bujang lapuk.

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in