Lebihan Yang Dijadikan Puding Roti

Roti adalah makanan yang kena sentiasa ada kat umah aku
Najlaa suka roti cicah air milo
Aku suka makan roti bakar
Darling suka dengan roti kukus
Disebabkan ada balance beberapa keping
Siat-siat aje la jadikan puding roti
Resepi seperti biasa google wakakakkaa
 Huhuhu meleleh sos kastad
Secara jujurnya pestaim makan menda alah ni
Jakun betul kan
 Lauk untuk buka pose ke-12 ni Kerapu Sambal Bercili (sukati la kan namanya tu)
Mula nak buat kerapu 3 rasa
Tapi bukak esbok tomato lak xde, nenas pun xde huhu jem nenas ada la
Tapi menu sambal bercili ni best gak
Hiris-hiris je serai pastu tumis
Masukkan lak cili boh tumis sampai garing
Masukkan jus lemon sket
Gula merah dan garam secukup rasa
Kalau agak kering tambahkan air
Hiris cili api masukkan dalam sambal
Pastu siram je atas ikan yg dh digoreng garing
Tabur je daun ketumbar sebagai hiasan
Sayur takde...malas masak
Buat je kerabu jantung
Resepi kat SINI

8 Gtau jek:

~didiey~ said...

alahai...baru je bersahur...hehe.....dah teruja dah tgk lauk pauk nie..

Chekgu Azrine said...

nampak sedap je resepi ikan kerapu tuh.. next time blh cuba..

norhidana said...

sedapnyer puding roti tuh... terliur gitu... nk cube tp ntah bile lah dpt buat... penah bt sekali tp tak jd terus mls...

terliur nengok ikan tu perkh

Anum said...

sedapnya
terliur anum

Saya Disini said...

sedpnye

Mamamya said...

samalah kat umah ni stok roti mmg x penah putus...anak2 plak demand x mo brand lain..nak jugak gardinea.. plg suka makan roti damya lah...letak lah jem ke...kaya ker...buat sandwich telur ke..semua dia suka...


mood masak dah makin kurang ni...asyik nak beli jer.. xlarat dah.klu masak pun simple2 jer...

Norzie hany said...

Sedapnya.klik semua iklan kat blog ni.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

blh bayangkan wangi kerapu tu dgn serainye..huhu.nak!!

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in