Tayang Fruit Jelly

Dah bape hari kat umah xde dessert 
Bos beso dah bunyik
So laju-laju je check-in dapo
Lagipun kejap je kan buat jelly ni
Skodeng blog KakNor lagipun sblm ni dah penah buat pun
Oren mmg ada kat esbok 4 biji
Najlaa kemain suka lagi makan
Aku jelly ni kureng sket
Najlaa dengan papa je yg belasah sampai abis
Lengkali leh buat lagi

Menu iftar ke-15 sup tulang + daging, sotong bakar sambal
Hehhehe itu je
Fruit jelly yg sedap ni lalalallalaaa

FRUIT JELLY by Yani MyR
Bahan-bahan ( 2 orang )


2 biji limau- large size...aku boh 4 biji
4g serbuk agar-agar....sepeket tu 9g
500ml air + jus limau....750ml air + 250ml perahan jus
50g gula...7 sudu besar gula
secubit garam


Potong bahagian atas limau. Dengan kedua belah tangan, picit sedikit untuk keluarkan jusnya. Kemudian tarik keluar isi dengan tangan.
Isi limau tadi diperah untuk ambik jusnya.
Masukkan air dan jus limau, agar-agar, gula dan garam ke dalam periuk. Masak sehingga mendidih.
Tuangkan ke dalam kulit limau tadi. Biarkan sejuk dan jelly keras. ( Kalau guna limau pastikan kulitnya tu tebal)

6 Gtau jek:

Em's Family said...

ooo good idea.. lain dari yang lain. letak atas kulit limau

dieya said...

first time tgk fruit jelly ni kat blog kak lieya dulu.. dah sampai ke doha resepinya ya

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

jelly mengeliurkn lah..
blh la nk cuba, mesti org igt oren betul.. heheh

Chekgu Azrine said...

eh..i tot orange betul..hehehe..pandai!!

Cik Nur said...

menariklah jelly tu... :)
namapk mcm buah oren betul2.. :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

kreatifnya..
mcm buah oren betul

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in