Kuih Raya Pulak

Muahahhaaa 
Tak lama je lagi ramadhan menjelang
Gigih anak dara mencanai menerap bagai
Kuih raya siap dah sebalang
Sapa berani nak makan dough kiddy clay 

Ekekkkeee agak lari lak dia punya rhyme kan
Ahhh belasah je pantun ala kadar
Ni adalah play dough kedua aku beli
Masa yg 1st dulu x silap masa umo 2 tahun
Kejap je bagi dia main aku simpan
Opsss bukan dia masuk mulut ke hapa
Tapi abis dia cubit kecit-kecit dan tekan setekan tekannya kat papan alas
Bercampur semua kaler
Seb baik bukan dia tekan kat lantai or dinding
Kalau tak menangis aku nak bersihkan
Kemain sonok dia main
Tapi seperti biasa mulut aku akan berkicau itu ini
Dah warn siap2 nak main jangan kena carpet
Pastu jangan lupa sabun tangan huhuhu
Ada sesapa nak tempah kuih raya pelbagai warna leh pm najlaa
Daaaaaaaaaaaaaaaaa

9 Gtau jek:

KuNanGKuNanG said...

dh besar nnt leh jd tauke kuih raya ni..he3

Saya Disini said...

amboi..comeinye kuih raya dia

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

nak tempah kuih bentuk daun ngan najla

Chekgu Azrine said...

pandai najla buat kuih raya erk..hehehe

Mamamya said...

nak order...nak order!!!! bak mai bagi kat acik lia 2-3 balang kuih homemade by najla :)

Izan Ishak said...

pandailah najlaa buat kuih raya... nak tempah satu balang kuih tart bole?

Marsha~ said...

hahaha.. ingat buat kuih raya betul.. anak2 aku pun tgh lorat main play doh ni.. habis bersepah rumah.. huhu

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

pandai najlaa buat kuih..

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Hehe..kemain gigih najlaa buat kue raya..kot kue betul dah save budget mummy xyah beli2 kuih raya lagi..:)

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in