Alhamdulillah Anugerah Berharga

Salam jumaat yg indah
Dan burung-burung berkicauan menyanyi riang
Macam tu gak dengan aku yang berbunga-bunga

Alhamdulillah memang tak sangka sangat
Masih ada rezeki yang satu ini
Februari lepas kan "dia" x membesar bagai johan
Dan Mei muncul membawa berita gembira
Iyer aku tau ada sesetengah orang kata biarlah rahsia kan
Tapi pada aku kalau ramai yang tau aku harap 
ramai yg mendoakan kesejahteraan kami

Rasanya inilah hadiah paling bermakna Sempena Hari Ibu
Dan juga sempena besday aku ujung bulan ni
Alhamdulillah

Dan tanda-tanda awal biasa la kan lewat period
Pastu lak 3-4 hari lepas bangun je tido rasa mual
Bila g bekpes xleh abis pun makan dh rasa nak terbelahak isi perut
Dengan memberanikan diri chewahhh buat UPT sendiri
Jelas dan nyata 2 line merah
So semalam kuo la g kinik utk scan
Hehehehhe sangat cumil di dalam
Baru 6 minggu
Selain darling dah tentu najlaa gumbira gak
Memang dah selalu sangat dia cakap nak adik baby boy mata kecik
Muahahhaha tatau la pesal nak mata baby kecik
Mudah2an mana tau dapat lak boy
Banyak lagi minggu-minggu yang akan aku tempuhi

"Ya Allah, peliharalah anakku selama di dalam kandunganku dan
sembuhlah dari segala penyakit. Sesungguhnya Engkau Maha Penyembuh
dan tiada sembuhan melain dengan penawar-Mu.
Ya Allah. lahirkanlah dari kandunganku ini dengan kelahiran yang
mudah dan sejahtera. Ya Allah, jadikanlah anakku ini sihat, sempurna,
cerdik, berakal dan berilmu serta beramal soleh.
Ya Allah, elokkanlah perangainya, fasihkanlah lidahnya
dan merdukanlah suara untuk membaca Al-Quran dengan berkat
Nabi Muhammad s.a.w"

26 Gtau jek:

shiela latif said...

Amin Yarabbal Alamin. Tahniah ling. :)

JaJa'Z said...

alhamdulillah.....rezeki datang lagi kak...disebalik kesedihan Allah turunklan berita gembira utk akak...so, lepas2 ni jaga diri elok2 yer..alhamdulillah harap2..sihat sampai hari nak bersalin nanti...

Ummi Iman said...

Amin. Tahniah saya ucapkan. Take care

norhidana said...

alhamdulillah kak... jaga diri baik2, jaga pemakanan betul2 ye kak... dana tumpang gembira n doakan semoga akak n baby sihat2 je yek

Mamamya said...

tahniah n alhamdulillah....rzeki dtg lagi n jdn lupa jaga diri elok2...klu ada apa2 emergency call je ea...aku dah terror drive skrg...wakakkaaaa...kononnnn :P


apa pun aku mmg tumpang gembira dgn berita ni....hope semuanya b'jalan dgn lancar...aminnnnn... kali ni ank kita x sebaya la ek..x per lah yg penting semua selamat n sihat..


eaa...jaja apasal x nak bby mata beso...nak mata kecik plak... :) tgk firas hemsem tau...ahakss...

mummy_ayu said...

wah..lama tak jengah sini, sekali jengah...nak tambah ahli keluarga baru..good news..congrats dear & take care!!

alyyani said...

congrats! selamat menempuhi 9 bulan yang indah :)

mommyYen said...

yea...! so happy for u ling.
pls,extra careful k ling..

juliaakmal said...

tahniah.....jaga kesihatan.....jaga kandungan....

GreenJade said...

tahniah sis! jaga ksihatan & kandungan elok2 ya :)

Sari Yusa Ibrahim said...

Tahniah, Lela, Kak Yus aminkan dalam hujan lebat ni tau...

Cikpuan rara said...

tahniah sis =)

KuNanGKuNanG said...

tahniah..moga ibu dan baby dalam prut tu sihat...:)

yaNa said...

tahniah sis..bahagianya berpeluang mengandung sekali lg.. ;)

dieya said...

congrats k lela!!!
amboi lepas k lieya.. k lela pulak.. main pass baton yek :-D
baby doha mesti hidung mancung nnt!

Aju Mohit said...

alhamdulillah, allah perkenankan doamu lelord, sukanye tgk baby tomel itu, semoga sihat ye sayang, jaga kesihatan tau mama ;)

Ena said...

Amin..

Tahniah... lela..

Nad @ MamaZakwan said...

tahniah kak!
take care lelebih sket ye kali ni!
really hepi for u!
:)

ADEEYA said...

Tahniah! :)

rynas said...

tahniah & take care

farhana_aziz said...

congrats sis!semoga selamat semuanya..:)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

alhamdulilah..jaga diri dan kandungan baik2..moga ia mmebesar seperti johan....

Diela Zaimi said...

alhamdulillah sis...akhirnya Allah makbulkan doa sis...nampaknya baby kita x jauh jarak usianya...insyaallah semoga semuanya selamat... ;)

Sha@Mama Tina said...

selamat hendaknya lord.. jaga diri baik2..

Myra Jay said...

Alhamdulillah rezeki..

Tahniah kak :)

Saya Disini said...

tahniah

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in