Kena Chicken Pox Pulak

Salam semua
Sabtu lepas si Najlaa g amik neb kat spital
Malamnya tu kokol batuk sampai le pagi
Pepagi sabtu bangun tido tu kempis-kempis perut batuk punya pasal
Nasib baik papa kat umah lagi
Sampai melengkung hahhahahaa
Dah pesan siap2 kat darling mintak unat ubat untuk nebuliser
Sok lusa senang aku kerjakan
Nah...macam balik soping ubatnya
Sebelum nak tido tu buatkan dulu sekali
Hehehehe lepas tengok JDT vs Pahang
Si Najwaa heran dan pelik nampak asap kuo dari mulut hidung kakak

Hari ahad sekolah seperti biasa
Hari isnin lepas mandi nak ke sekolah, najlaa cakap badan dia ada biji merah
Bila aku check tu dia banyak 
Kat bakang badan ada yg pecah
Pagi tu call teacher bagitau najlaa tak datang, maybe chicken pox ku kata
Hohohoho rupanya dalam kelas mmg ada 2 murid yg dah mc chicken pox

Makanya pagi tu makan aje la bento yang dah aku sediakan
Dalam pukul 8.50 pagi gegas le ke bawah angkut anak-anak naik teksi g hospital
Suami mana?
Kat site padang pasirun call x dapat la pulak
Takpe la kan bukan x reti naik cab pun
Harap memang x lama la tunggu pasal xde wat appointment kan
Masa nak register tu aku gtau sesiap najlaa chicken pox 
Doktor pun x sampai lagi
Kat Burjeel Hospital ni doc ada kul 9.30 pagi
Sementara menunggu bergumbira dulu si onteng-kinteng ni

Lepas doc check mmg confirm chicken pox
Dapat la calamine lotion dgn syrup allergy
Minum la air kelapa dalam keterpaksaan
Boleh la dari takde kan...walaupun air kelapa kotak
Hari ke-3 banyak gak yg keluar
Minum kelapa dalam tin lak yg ni siap ada isi sekali
Moga cepat la sembut
Cian kakak semalam ada sport day
Baju kaler merah dah beli tp nk war cane xleh join
Kita balik Malaysia nanti wat sport day dgn kazen-kazen aje la huhuhu

9 Gtau jek:

nini said...

alahai siannye....semoga cepat sembuh yer

ummi aqilah (LM) said...

Sian..

Moga cpt sembuh najla. Dulu maisarah dan ad kena kat doha bg air tin tu gak. Dua hari sekali je beli kelapa muda

norhidana miswan said...

tgk hepi je org kene ciken pox tuh... insyallah cpt sihat n hilang parut2 tuh

Abang Bear said...

biar sekarang dia kena cikenpox... jangan dah besar susah nak jaga

salam kenal

Lelord said...

Alhamdulillah beransur baik dah ni

Lelord said...

Kan... Janji ada boleh la

Lelord said...

Dah makin kering dana

Lelord said...

Yup btul tu, mama dia kena dh beso huhuhu ms kat itm

Salam kenal

NEKCIK said...

alahai kakak..jangan garu kuat kuat..nanti berbekas pulak si anak dara cumil nii

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in