Dah 6 Bulan Najwaa...Jom Makan

Teruja??? Sudah semestinya
Mama yg eksaited ni
Memandangkan dah 6 bulan kan jadinya meh la kita makan dik Najwaa
Rajin la aku gugel sana sini pasal solid food
Almaklum kakak Najlaa dulu stay dgn nenek kat kampung so nenek bg nestum ngan bubur je

Menu pertama...epal
Awal2 tu bagi najwaa puri epal sahaja
Tapi maybe lepas kukus tu masam sket najlaa menolak
Takpe kita cuba lak campurkan dengan susu sket
Aiseh dia "meluek" kan la pulak
Stressss
Hahahhaha stress la sangat
Epal kukus aku masukkan dalam safety food feeder
Aritu masukkan anggur dalam feeder ni najwaa x berapa suka pasal masam2 manis buah anggurnya
Takpe kita tambahkan kurma lak
Makanya jadi la puri epal kurma
Sedapppp
Masuk dalam ice cube tray je
Saya sukaaa saya sukaaa kata najwaa
Selama 4 hari berturut2 makan puri epal kurma dengan jayanya
Tadaaaa g beli avokado ngan pisang
Teruja katanya muahahahaha
Dan jadi la pulak puri avokado
Ni hari pertama tp sket aje la najwaa makan
Mungkin dah tukar menu kan
Takpe pelan2 dik
Bersusun bib untuk 4 hari lepas fuhhh
Hehehehe selit lak gambo jus avocado
Kan beli 2 biji, sebiji wat puri lagi sebiji jadi la jus

6 Gtau jek:

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

kau mmg mama yg gigih Lord. Akk dulu gigih jugak tapo bila sume ditolak, tak habis, mmbazir pulak buat. Langsung tak mo makan yg pelik dah beso ni kuat mkn pulak, hahaha

Lelord said...

Eksaited je lebih ni kak...

NEKCIK said...

Meh kita makan nasi lenyek Najwa..tabur dengan serbuk ikan bilis..sodaap

norhidana miswan said...

sedapnyer... bdk2 kadang mmg suke yg manis2 skit kan kak... yg msm2 mcm pelik gitu, aiyan dh tua gini pun tak mkn masam heheheh

Lelord said...

Dah stop mamam nekcik sembelit la pulak huhu

Lelord said...

Ha tu le najwaa suka manis

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in