Mengandung Dulu Mengandung Sekarang

Hehehehee jangan lak tengok tajuk entri ni ingat pasal "mengandung dulu" sblm nikah
Tapi memang nak citer pasal mengandung dulu...tahun 2007
Masa mengandungkan najlaa tahun 2007 tu aku kije kat KL
Darling lak masa tu kat Melaka
Aduhaiiii sedihnya la kan 
Tiap kali g check up sensorang kat Klinik Kita Wangsa Maju
Alahan dan yang sewaktu dengannya sensorang
Kalau kaki cramp tengah malam sensorang
Muahahhaha mesti korang-korang sekalian ada gak yang situasi cam aku kan
Tapi mmg paling sadis masa check up la
Bila g kinik orang lain dengan laki memasing
Sepanjang tempoh kehamilan ada gak la darling ikut masa check up..2-3 kali
Tu pun kalau time tu mmg dia offday

Dan sekarang tahun 2013...ianya berulang
Aku kat Batu Pahat dan darling kat Abu Dhabi
Masih lagi check up sensorang huhuhu
Mabuk dan alahan sensorang
Aritu darling balik cuti bulan 2 pun seminggu je
Memang x sempat la nak ikut g check up
Tapi dapat la ape yg aku nak makan dia bawak
Lagi 2 minggu insyaalah aku ngan najlaa akan ke UAE
Cuti sebulan je
Harap sangat masa last2 check up darling ada sama
Pastu lak kalau boleh nak darling ada sama masa melahirkan
Dulu masa najlaa x sempat darling sampai hospital 
Almaklum masuk wad bulan pose
Pastu lak jalan mmg xde dan doc soh darling ngan mak balik umah dulu
Maybe malam2 sket baru bersalin
Tapi apekan daya BP semakin naik
Dan dengan tangan terketar-ketar aku sign surat uk caesar
Selepas doc call darling mintak izin
Proses keluarkan najlaa selepas azan maghrib waktu umat islam berbuka
Darling ngan famili dalam perjalanan ke MMC
Sampai-sampai je kat spital nurse hulur najlaa untuk diiqamatkan
Alhamdullillah
Muahahaha gambo gegar..dak kenit yg snap
Buah hati pengarang jantung yang sentiasa teman mama


21 Gtau jek:

Nana said...

eh sama la
dulu pregnant cekuo sendiri
tgk org lain dtg ngan laki sedey je rasa
tp skang tak lagi hahaha...

Nurzakiah Hanum said...

sama2

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

lama dh x singgah sini,
blog pun dah bertukar wajah rupanye.

comeinye perut dh nmpk..

lorr ciannye kiranya 2 kali pragnant, dua2 berjauhan dgn hubby ye..

LadyEll said...

dugaan..pahit akan manis akhirnya.ewah.hehe

Nad MamaZN said...

Akak!!!!!
Comelllll banget!
Akak bersalin kat uae ke ni?
Kak, take care k!

ps: nk fm seketul hihihi

Lelord said...

Hahhhaa sudah bersama kembali kan beshh arr

Lelord said...

Hehehe sama ek..sedey je kan

Lelord said...

Aah eija dulu jauh sket je selang seminggu atau 2 minggu leh jmpa

Lelord said...

Yeaaa manis tu yg ku tunggu ell

Lelord said...

Tak ahh nad bersalin kat msia, insyaallah boleh hahaha nanti akak iklan sapa nak kirim mcm2 produk lain

Kniedaz said...

Dulu anak first je mr hubby selalu teman, bila dah anak empat, mr hubby dropkan saja kat klinik..dah siap mai amik..hehe

NEKCIK said...

Tahniah...beseri wajah makyong....insyaallah smuga semuanya sihat dan selamat..bnyakn berdoa..take care ye

Chekgu Azrine said...

tahniah..tak tahu pun lela preggy yg ke2..tahniah ssgt!

Lelord said...

@Kniedaz hahahha...kali ke-2 ni nak gak manje2

Lelord said...

@NEKCIKterima kasih NekCik..insyaallah mudah2an

Lelord said...

@Chekgu Azrine ekekeke alhamdulillah rejeki

Lydia Miza said...

Moga kuat hadapi dugaanada hamil
Ye yang...muahh saya tau awak kuat!

Jue a.k.a Ibu 2F said...

lama tak singgah sini..
kesian dia..
tapi jue duduk sama2 ..
tapi time chek up pergi sorang hubby hantar dgn ambil je..tapi klu time hospital memang dia pergi sbb doktor nak jumpa..

time bersalin pulak..
masa farisyah..jue kat kg dia kat kl..otw balik bini dalam perjalanan..

time faez pulak..operat pagi buta jadi tak sempat jumpa husband jugak..call aje...

Lelord said...

@Lydia Miza alhamdulillah...insyaallah darling

Lelord said...

@Jue a.k.a Ibu 2F hehehhee 2-2 x sempat ek cikjue

rATu kEBaYA said...

bila cek up sendiri ni.. tgk org lain husband teman rasa semacam je kan..

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in