KidZania Kuala Lumpur

Akhirnya sampai gak ke KidZania KL
Pehhh banyak lagi x update ni
Masa g Legoland pun x up lg hehhe
Sejujurnya aku lebih suka KidZania
kidzania kuala lumpur 17 KidZania Malaysia | 90 Pekerjaan Untuk Kanak Kanak di KidZania Kuala Lumpur!
Hari rabu lepas kami ke KL...ada urusan sket
Pastu lajak le ke Damansara
Oh ye Najlaa mmg tatau kami nak ke sini
Seppraissssss
KidZania satu taman tema kanak-kanak menjadi dewasa
Merasai pengalaman sebagaimana kita dewasa melaluinya
Tiket kami beli kat kaunter je
Kira cuba nasib aje la memandangkan skang kan musim cuti sekolah
Alhamdulillah rejeki mmg ada kan
Tiket untuk kanak-kanak RM55, manakala dewasa RM35
Jom!! cepat x sabar dah ni
Mula-mula skali g amik tag Ben10 ekekeke
Pastu dapat la cheque 50 Kidzos
Cheque ni nanti kena cash kan kat cimb
Semua kids la yg buat sndiri
Melalui kawasan imegresen
Lebih kurang sama je mcm kita kat airport
Scan..boarding pass
Jalannnnnn
Benda pertama yg perlu dibuat adalah cash kan duit di cimb
Tadaaaaa matawang Kidzos
Xde purse kan...huhu beli aje string yg boleh simpan duit
Oh ya kami join sesi kedua
Bermula jam 4 petang sehingga 9 malam
Muzik bergema jam 4 petang menandakan taman tema ini bermula
Semua staff kidzania menari dan menyanyi
Selepas beberapa minit aktiviti kanak-kanak pun bermula
Ayuhhhh
Mendengar briefing MarryBrown staff
Syomelll aje
Prett prett mayo
Belajar buat burger uolssss
Daging burger mmg dah sedia dimasak
So kanak-kanak cuma perlu letakkan mayonis, sos dan salad
Cara membungkus burger skali
Hotel dimana menjadi daya tarikan anak-anak
Sanggup najlaa menunggu hampir 40 minit
Gara-gara nak menjadi ahli bomba
Heheheh bersungguh-sungguh memadamkan api
Kebakaran yg berlaku di hotel
Kemudian beralih ke KPJ
Nak jadi nurse lak
Huhuhu dah terer dah mandi dan kendalikan baby
Dah penat kan ke sana ke sini
Najlaa kata nak makan burger yg dia buat
Hahahhaa x abis pun makan main2 je
Dah x sabo nak menjadi "dewasa" yang lain
Di konti Hitz FM
Ni lah hasilnya di Arts & Craft Studio
Najlaa mmg enjoy sangat
Walaupun ada tempat2 yg dia x dapat nak cuba
Ramai sgt yang beratur..kami x larat nak tunggu
Ni pun banyak kali dok ulang ajak g lagi
Nanti la tunggu papa cuti lagi baru boleh buat lawatan
Korang2 semua mmg aku rekomen la ke sini!!

14 Gtau jek:

Marsha~ said...

nak menunggu beratur tu yg malas kan nyah... kena gi waktu bukan cuti sekolah le... tak sanggup aku... aritu gi masa ahad, dapat masuk 3 tempat je... :(

Anum said...

best kan

Nad @ MamaZN said...

Nmpk najla.hepi sgt dpt surprise!

Nk bwk zakwan.gk la nnt

Dilakochan said...

wow! seronoknya.. mula2 igtkan kidzania ni mcm tempat main cm biasa tuk kanak2.

rupanya lagi menarik!

nk bawak anak buah dtg sini laa.. nk bawak anak sendiri x kawin lg. hahaha

Mama Kembar 3 said...

bestnya! kena tunggu my boys besar skit lg & leh ikut instruction tak lari sana sini baru leh bawak nih.

lizz said...

best kan pergi kidzania...br jer pergi hari tu...anak2 kemain happy...

Lelord said...

@Marsha~ g time cuti skolah ni lg la beb...adoii dak boy dh nak ke abu dhabi tgu dia balik cuti thn dpn la jawabnya br g lg

Lelord said...

@Anum mama ngan papa pun excited mmg best

Lelord said...

@Nad @ MamaZN g la Nad mmg seronok sgt2

Lelord said...

@Dilakochan hahaha xpe bwk anak buah pun ok yg oenting mmg seronok

Lelord said...

@Mama Kembar 3 hehehe mesti gamat kalau boys pegi..mcm najlaa ni asik la menyebut betapa seronoknya dia ke kidzania, asik la tgk gambo2 & video

Lelord said...

@lizz yup anak2 la paling seronok kan

Jue a.k.a Ibu 2F said...

bestnya..tunjuk kat farisyah terus menjerit2 ajak dia ayah dia pergi...

Lelord said...

@Jue a.k.a Ibu 2F hahahhaa mmg budak2 teruja gi sini

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in