Pencarian Tadika Berakhir

Sejak ambil keputusan balik Malaysia..ececehhh
Bukan la balik for good..ni kira balik for fun je uolss
Lepas raya puasa ritu kan aku tumpangkan Najlaa kat tadika
Mulanya mmg la ada hajat di hati nak sambung je terus untuk 2013
Tapi lepas ditimbang tara aku rasa nak carikan tadika lain
Aku dulu pun hanya bersekolah di Tadika Perpaduan
Sama sekolah yg aku tumpangkan najlaa
Bukan nak memperlekehkan tapi....
Ada beberapa sebab yg tak perlu la aku jelaskan disini


Mulanya nak aje carikan tadika-tadika dekat ngan umah Melaka
Tapi cian lak nanti takde kawan kat umah
Kalau dok umah nenek..sebelah umah ada kazen
Senang sket najlaa nak merayap muahhahaa

Ada la beberapa tadika yg aku survey
Islamic oriented..Little Caliph dekat gak dengan area umah
Tapi boleh tahan gak reganya
Pastu ada lg satu Tadika Al-Hidayah Gemilang jauh la pulak
Tadika PASTI antara tadika yg masuk dalam senarai aku
Ada gak aku inbox Izan tp skolah anak2 izan jauh gak dr umah 
Lepas tu g la menjelajah cari tadika.... 
Ada jumpa PASTI memamg dekat dgn umah tp aku reject pasal tak nampak mcm tadika
Persekitaran juga mempengaruhi pembelajaran anak-anak
Itu pada pendapat aku la..

Akhirnya Tadika Islam Al-Husna Taman Maju jadi pilihan
Dekat dengan umah
Senang gak kalau aku nak ke pos opis muahhahaa biz woman la katakan
Yuran pendaftaran sumer setel
Buku-buku pun dah dapat
Kain ela dah beli kat Jakel
Tinggal nak g anto upah tailor je
Berbaju kurung dan bertudung
Tepek la sekeping gambo anak dara ni
Cam orang tua order Teh O Limau suam







11 Gtau jek:

Marsha~ said...

woaahh... kena tempah baju sendiri ek... pasni pakai tudung lah cik kak ni...

JaSSNaNi said...

dah settle.. selamat sudah pasal tadika dia.. bulan 1 masuk tadika la..

Kniedaz said...

Lelord duduk BP ke skang? Dah dekat ngan Izan ke? bila dah settle pasal sekolah anak, baru rasa lega kan...

Lelord said...

@Marsha~ aah baju tempah sndiri...baju sukan termasuk la dlm registration fee

Lelord said...

@JaSSNaNi hehhee 2hb start yahoooo

Lelord said...

@Kniedaz aah lega rasa kalau tak mcm2 nak pikir..

dok BP gak, xde la dekat sgt dgn izan tp tau la area mana heheh

norhidana miswan said...

makin comei lah najlaa nnti... hehehe org tua2 je lyn teh o pns kn... takpe2 bgs la dr dia layan nyer ais kn

Chekgu Azrine said...

dlm dilemma jgk nk hnta tadika jgk ni..tp mcm xmampu nk manage..sbb pg hnta tadika..ptg i ngja plak..huhu..so mcm dh terlbh budget plak..cz ptg nk kena hnta ngasuh..xd org nk jga..

Ummi Syafiq said...

Wahh tukar tadika!

Ismaliana Sulaiman said...

aihh...mmg kene tempah sendiri ea uniform?? 1st time aku dgr..biasanya semua sek sediakan uniform.. tp bagus jugak sbb ukuran mmg fit kat najlaa kan...

fiqa aku sekolahkan kat sekolah lama jer..sbb dia dah kenal cikgu n kawan2 kat situ...

shahdiana said...

balik malaysia terus ke...ala dah besar najlaa nak masuk tadika ye...

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in