Jatuh Pulak

Ni cerita minggu lepas
Jumaat kan cuti dengan rajinnya si emak bawak anak-anak sarapan kat bawah
Dah lepas makan main pulak
Tengah leka layan si onteng kinteng Najwaa, nampak Najlaa dh tergolek jatuh
Meleleh la air mata tu
Tangan najlaa pun nampak ketar
Dia kata sakit
Balik umah tu urutkan dengan minyak anugerah, 
bg makan ubat "brufen" untuk tahan sakit
Dari jumaat sabtu ahad najlaa kata rasa sakit tp xde la melalak meraung
So ahad lepas sekolah gi la hospital
Lepas x-ray doc paed soh rujuk ke ortopedic
Tapi masalahnya doc plak takde
So buat appointment hari isnin
Ni hah Dr Mary
Katanya ada sket la retak kat siku kiri tu
Bubuh la arm sling ni
Kat sekolah pakai la supaya kawan-kawan alert tangan tu sakit
Masih boleh menulis tp slow la
Almaklum kidal tangan yg sakit kiri lak tu
So far kat sekolah ok je
Kengkawan pun kata najlaa tolong bukak lunch box
Hehehehe bekal pun aku buat yg senang je mcm roti, nugget
Tu hah dia bebola biru
Najlaa jatuh dari bola biru tu le
Ni sebelum kejadian la
Harap xde pape la, sampai le hari aku menaip ni najlaa kata sakit lagi
Tatau la kot perasaan dia ke kan
Takpe minggu depan hari isnin ada follow up dengan doc


5 Gtau jek:

mummy_ayu said...

ala siannya dia...semoga cepat sembuh yer sayang!!

Nurzakiah Hanum said...

ala cianya dia

Malinda said...

sian...tangan berbungkus pon masih bole senyum lagi dia, moga cepat sembuh ye...

Salina@IbuAqil said...

Alahai kakak syg...
Jatuh pulak dia...
Cpt sembuh yer..
X per kakak kuat mcm harimau...
Aummmmmmm!!!
Rindu mama 2N sini..
Muahxxxx!

Marsha~ said...

seram jugak kan.. sbb tinggi gak tu tpt dia jatuh

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in