Dugaan Ramadan

Salam 25 Ramadan
Hampir ke penghujung dah Ramadan 2014/1435
Pagi ni sejuk aje kan
Hujan lebat, guruh berdentum, kilat sabung-menyabung masa sahur tadi
Tempat korang hujan tak
Tengah sedap santap sahur ketupat rendang
Tetiba dengar bunyi jatuh kuat
Tu dia hah
Plaster ceiling menyembah porch
Aku lak sedap je semalam lepas ukur jalan park keta betul-betul kat depan pintu
Dah bape hari ni kalau darling yg drive dia akan boh keta belakang sket
Sebabnya dia ada nampak musang rajin jengah kawasan main panjat-panjat
Rasanya salah satu sebab runtuh oun gaknya kije si musang berjanggut ni
Pasalnya aku cakap cenggitu siling umah ni xde lak basah ke hapa 
kot la kan atap genting beralih, air ujan masuk dalam meresap 
Takpe la ni lah namanya dugaan
Kira ok la kami ada kat sini, kang dah balik Abu Dhabi mende2 cenggini jadi leceh lak
Pulak tu pagi darling bawak Wira pasal nak g JB 
abah ada appointment kat HSA
Subuh tu memang hujan 
Huhuhu langgar lopak dah tu keta xleh hidup
Spark plug basah
Setengah jam gak katanya tersadai sementara tunggu pakcik datang
Rompong sudaaaaa

Dan menurut wasap group taman aku ni mmg banyak pokok menyembah bumi
Kuat betul hujan siap dengan angin
Tadi Mak mertua gtau kat Durian Tunggal pun teruk
Ni lak aku nampak kat FB...kat umah kazen darling 
Adesss pecah cermin belakang 

13 Gtau jek:

Nad MamaZN said...

alhamdulillah akak n famili selamat

Lelord said...

Alhamdulillah..mmg lebat berdengung bunyi angin

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah family selamat

Marsha~ said...

ya allah... durian tunggal dengar kata pun teruk kena.... :((

norhidana miswan said...

aduhla kak... nsb tak teruk sgt... kt kl dh lma tak ujan nih kak... area sana lak yg ujan lbt yek

Lelord said...

Aah beb durian tunggal teruk, genting balai polis pun tercabut

Kausar Amin said...

ouchhh...camne boleh jatuh tu huhuhu. kereta ada kemik calar ke aduii

uncle gedek said...

Adduuussssss....!

tapi janji semua ok

Lelord said...

Alhamdulillah

Lelord said...

Tu la keta calar aje la cuma ceiling la rompong kat porch nak baiki mcm dah x sempat je

Lelord said...

Tatau la kot air meresap ke tp beso gak la bobos tu. Keta sket aje la calar balar

Lelord said...

Ya uncle alhamdulillah xde ka teruk sgt. Masa nak buka pose kat umah mertua kat durian tunggal banyak rumah tercabut bumbung

ummi aqilah (LM) said...

Dugaan .. Apa pun mujur masa jatuh syiling tu awak xde kat luar.

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in