Bergembira Walaupun Tak Sihat

Alahai cian anak dara ni
Balik Malaysia demam pulak
Elok dah kebah dari demam kena ngokol batuk 
Lemah gemalai dah
Minum susu dah kurang apatah lagi makan
Kalau yg lepas pun setakat buah aje
Walaupun x berapa sihat kaki najwaa "bengkak"
Ni memang menurun mama dia wakakakaa
Pantang nampak pintu bertutup heboh najwaa ke pintu ajak keluar
Papa pun ikutkan aje kehendak anak
Bila papa kata "yanggg jom kita g jusco nak tak?"
Laju aje la kan hakak kata iyer
Alahhh walaupun setakat g jusco aku tetap bergumbira janji dapat keluar
Bawak budak ni g playland ke hape tempat ni
Memang seronok le takde orang lain kecuali mereka berdua
Si adik gigih manjat gelung ni
Laju je dia merangkak 
Mula tu soh kakak najlaa jaga sebelah hujung nun
Takkan aku lak nak bergolek merangkak atas gelung ni nak mendapatkan najwaa
Pandai lak tu bila kakak dok kat belah hujung dia terus stop
Gi ke tengah berdiri nak meggolekkan gelung
Kakak dah saspen
Nampak tu muka kakak najlaa
Lepas puas bergolek berguling main kereta lak
Ewahhh kemain pulas stereng sebelah tangan je
Eksen betul
Ok la anak2 lengkali kita g melepak sini tau

***lokasi kami anak beranak sekarang kat BP, onteng kinteng masih lagi batuk
Siang tadi muntah dah siap lendir 
Bagusla kan kuranv sket gatal kat tekak
Get well soon Najwaa, rindu nak tgk dia melasak

12 Gtau jek:

Sha@Mama Tina said...

aloh..syian
batuk mmg ssh baik sket la lord
biar muntah takpe
at least kuar lendir2 kahak2 yang gatalkan tekak dia tu..

Hans said...

get well soon baby :)

ayu Ismail said...

Ingat bengkak apa hehe....

uncle gedek said...

cantiknya rambot ikal dia... ikot sapa tu..?

Lelord said...

Tu la batuk je muntah...aku le mangsa

Lelord said...

Insyaallah thanks

Lelord said...

Hahahaha tu ada terms yg paling sesuai utk kami

Lelord said...

Bab rambut mmg ikut mama dia

NEKCIK said...

oh da balik malaya ye....ktinggalan kapal bila tenet mogok ni...besar dah onteng kinteng tomel tomel...baju kurung raya mama da blikn ke tu..cari.poket besar besar tau

Lelord said...

Hahahahaa bj raya x beli lg. aritu tempah kat abu dhabi hmmm punah harapan wpun bg baju contoh

dieya said...

kak lela dah balik ye.. selamat pulang ke tanahair!

Lelord said...

Hehehe aah 2 ramadan smpai

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in