12 Syawal Yang Bermakna

Salam Syawal
Entri sebelum ni pasal makan-makan sebelum pantang kan
Hahahaha selepas ni bermula la menu pantang

Seawal 5 pagi dah bangun mandi...sejuk ooooo
Zasss ke Mahkota Medical Centre (MMC)
Terus ke pendaftaran masuk la yek
Surat sumer kan dah ada pas darling bayar deposit, nurse bawa ke wad 2
Disuruh salin gaun bukak panties & bra
Fuhhhh dah start berdebar
Lepak2 jap dlm bilik tu dengan darling sembang2 nak kasi gementar hilang
Tak lama pastu nurse masuk nyuttt masukkan ubat kat montot
Ape lagikan laju-laju la ke toilet
Memulas-mulas perut lom lagi prott prett prott prettt wakakakaa
Pas lega baring-baring dulu
Hmmm ada lagi rupanya...keluarkan ape yg perlu
Kul 7 lebih doc sampai n gtau jap lg ready ke OT
Nurse datang dgn wheelchair ayooo kena duduk ek huhuhuhu masih mampu jalan ke OT benonya ni
Minum ubat supaya x muntah uwekkkk x sedap kembang tekak 
Dupdapdupdap bila wheelchair disorong darling setia menemani 

Debaran kian terasa bila dh baring atas katil
Kepala dah pakai skop muahahaha ape ek skop ke scarf
Dan katil pun disorong lagi
Transfer ke katil dalam bilik OT
Nampak dah lampu2 banyak
Doktor bius datang sapa tah namanya yg pasti aku igt lagi dulu masa najlaa doa gak yg injek kat tulang belakang
Hehehehe doc tgk report aku dia pun ckp heiii 2007 pun kita jumpa kan
Tak lama lepas tu Dr Tan Wee Keong sampai, ni gynae yg sama masa bersalin Najlaa
Pakar bius pun mula la jalankan tugas
Almaklum dh penah kena tembak kat tulang belakang jd laju aje la aku peluk bantal n bongkokkan badan
Separuh badan rasa kebas
Selapis demi selapis kain diletakkan atas badan
Hah kat dpn mata aku ada satu palang nurse tarik kain sampai atas palang tu
Xde la aku nmpak ape yg dorang nak kejekan nanti
Mata aku lak jap2 pandang atas tgk lampu bolat2 tu
Bila Dr Tan ckp releks jap lg kita start
Aku dah resah gelisah mana lak darling ni
Dah le td lom mintak mahap
Bila aku dgr Doc soh nurse panggil darling baru lega nampak muka dia
Berpegangan tangan la kami dalam OT
Terkelip2 mata aku jap2 pandang muka darling jap2 tgk lampu
Bila Dr Tan ckp dia nak tekan perut aku dah rasa sebak pasal tau x lama lg anak yg dikandung dan aku bawak ke hulu hilir akan keluar 
Makin kemas aku genggam tangan darling

Tepat 8.33 pagi tangisan si kecil bergema
Uwaaaaaa baby dah kuo
Yahooooo
Bila nurse datang tunjuk si comel macam2 perasaan datang
Alhamdulillah baby sihat x sabo nak gomol
Baby di bawa keluar dari OT darling pun kena kuo ikut gak
Doc setelkan la ape yang patut kan
Dah kena bius mmg la x rasa muahahhaa
Cerrr doc kejekan tanpa bius tetiba lak terbayang kalau yg beranak normal nak jahit tu ahhh ngilu lak wpun x penah lg aku beranak normal ekekeke

Dah siap sumer dorang tolak la aku g bilik lain
Pastu cam ada warmer rasa la badan panas2
Sambil terbaring menunggu terkebil2 lagi aku
Ok skang masa tuk balik bilik
Tengah nurse tolak katil dh hampir smpai wad aku ckp nak muntah
Hah tu dia terbelahak sudaaaaa
Maybe kesan ubat sblm nak ke OT kan dorang ada bg ubat tahan muntah
Tak lama pastu darling sampai bilik aku dengar cam sokseksoksek je idung dia
Baru pas iqamatkan baby
Baby masih kat nursery doc nak check baby dulu
So darling balik umah Klebang nak amik mak n najlaa
Tinggal la aku sensorang dalam 

Bila kakak dh smpai heboh tya mana adik dia
Nak kasi puas hati papa bawak la kat nursery...tengok dari luo je
Kaki masih kebas jd cuma mampu pangku baby je
Petang2 tu rasa kebas dah beransur hilang
Dan sakit kat scar dah terasa
Meh la telan pil tahan sakit muahahahha

Hari ke-2 dah bleh bergerak  cam siput
Walaupun aku x selesa jalan kepit2 ni
Susu masih x banyak tp aku cuba gak bagi
Memang dr awal dah niat nk bg susu badan sepenuhnya...

Hari ke-3 dah leh discaj, tghari pas setel bil sumer blk la umah Klebang dulu
Lgpun mak dgn najlaa mmg ada kat umah
Kakak la paling happy bila adik dh sampai umah hehehe
Dalam kul 3 lebih kami gerak la balik ke BP 
Kisah selanjutnya....tungguuuuuu



4 Gtau jek:

Marsha~ said...

mcm anak patung..... mcm omputih pun ada....

Adlin Mohamad said...

tahniah ..
sama la kita 12 syawal serah diri masuk OT tp kita 12 syawal taun lepas ..dah setaun dah kejadian berlaku ..

Sweetmama said...

tahniah..

comel sgt baby..geram tgk..

Huda Ahsin 2 said...

Suka tengok gambar kakak dengan adik... penuh dengan kasih-sayang...

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in