Assalamualaikum
Kembali bersiaran dari padang pasir berdengung
Kali ni nak berkongsi resepi
"Daging Jeruk"
Lebih kurang macam pekasam la tapi pekasam siap dengan beras goreng kan
Resepi ni pun dapat dari group Masak Apa Hari Ni (MAHN) kat fb nun
Senang je uollssss nak membuatnya
Sapsapsuiiii siap hehehehe
Bahan-bahan pun senang je
Daging
Garam
Limau kasturi/limau nipis/lemon
Sukati la nak yang mana
Daging potong nipis-nipis
Selapis daging tabur garam, perah limau,
Lapiskan lagi daging tabur garam sesedap rasa perah limau ulang sampai habis
Tutup bekas, masuk esbok perap semalaman
Esoknya bleh la digoreng daging tu mcm nk goreng pekasam
Cili api dan bawang jangan dilupa.
Nyummmmm
Bertambah-tambah nasi hahahahhaha
7 Gtau jek:
oooooo ni yg nk try jgk nih... hehehheeh
tgk ramai dh tayang kt fb
LMFebruary 11, 2016 at 12:28 PM
Dh jd viral kat fb psl jeruk daging ni kan... Mesti penggemar daging pekasam suka sbb ada cara terbaru nk buat dgn cepat kan..LM tak reti mkn daging pekasam atau ikan pekasam. Tgk je la jawabnya
Tak pernah makan lagi daging jeruk ni
Sedap ni makan dengan nasi panas2, dengan bubur pun ngamho
Laaa x reti mkn pekasam rupanya...uiii sedap masam2, daging jeruk ni sesuai la tuk perantau cam lela ni hahaha mana nk cekau pekasam lak kan
Sedap..cuba la bahan pun senang
Assalamualaikum sis...nk tanya pasal post timmy thn 2012 tu bley. Email sy alyakhairina2010@gmail.com
Post a Comment