Sarapan Di Kala Berpantang

Fuhhh arini baru 27 hari, tak lama je lagi kannn
Tapi aku rasa cam dah lama je aku beranak padahal sebulan pun x sampai lagi
Hmmm kalau bab2 berpantang ni menu korang semua dah terer kan
Nak ikutkan aku x berapa la pantang makannya
Kalau ikut orang2 medic macam makcik aku misi pencen tu pun xde istilah pantang dalam makan sumer leh makan as long as pandai mix & match
Wahh cam baju lak ek mix & match

Lagipun masa kat spital ritu menu bekpes yang dorang bagi utk dipilih:
Menu western-sandwich boh tomato, cheese & mayo
Menu melayu : lontong...hahahah dengan santan bagai kannn kalau ikut mak2 mana leh makan santan kan
Menu chinese: bubur ni kira ok la kot
Jadinya masa check-in MMC tu aku makan je ape dorang bagi

Bila dah balik umah menu untuk sarapan pagi aku semestinya biskut kering
Dari Jacobs sampai la ke Hup Seng
Biskut gula aku tibai gak
Airnya dah tentu la milo...aduhhh sedapnya teh tarik
Terbayang lak teh ais....leleh air liur
Memandangkan susu x berapa nak keluar walaupun dah urut aku minum lak horlick 
Tak suka ok ntah mcm x sedap je tp setelah digali digugel ramai kata minum horlick bykkan susu
Ok la hakak cuba
Ada lagi...air longan tp aku minum Incomix 3in1 red dates longan instant tea
Uhuhuhuhu kadang muak gak asik melantak biskut kering
Kadang aku buat roti bakar
Capati bleh makan yek kengkawan...cicah dengan daging cincang sedappppp
Masa darling ada lagi awal2 berpantang ritu kadang dia belikan gak soto, roti canai, nasi lemak ekekekeke
Hah ubi rebus pun aku makan tapi jamah aje la takut angin katanya kannnn
Takkan nak telan liur je nampak darling sungguh-sungguh makan ubi rebus cicah sambal siap pakej dengan ikan masin lagi tu

Tabik spring aku dengan korang-korang yang berjaya berpantang dengan sepantang-pantangnya
Bukan ngelat cam aku lalalalalalalaa
Ok dah habis bebel daaaaaa

13 Gtau jek:

Emy Omar said...

Selamat Berpantang..memang masa berpantang ni tengok ais kosong pun kecur air liur dibuatnya.Tabahkan hati ye hihihi

nieda said...

Selamat berpantang...

Lydia Miza said...

Haipp jgn mkn ubi byk sgt laling:)

Haah horlick bagus utk tambah susu. Hihi tgk lempeng tu nmpk sodap

Lelord said...

Hehehe kan kalau la dpt ais lega rasanya tp apakan daya

Lelord said...

Thanks nieda

Lelord said...

Muahahha jamah je lingg, tu pun dpt sesuap je dr asben.

Eh tu bukan lempeng tp capati

norhidana miswan said...

hehehehe belasah selagi boleh ye kak....

Lelord said...

Hehehehe mana2 yg akak rasa x memudaratkan

Tihara said...

selamat berpantang ea :)

Rose Azadir said...

Selamat berpantang...Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

NEKCIK said...

salam Lelord..nekcik pun anak 4 takdelah pantang sesangat..tengok tengoklah mende yang berangin tu elaklah..tapi bnyak benda berkhasiat yg boleh makan..sebab nak bagi badan cepat sihat...

PuRpLe WrAPpInG said...

Masa berpantang x blh mkn lontong kan.. sy bru 23 hari...

PuRpLe WrAPpInG said...

Masa berpantang x blh mkn lontong kan.. sy bru 23 hari...

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in