Baby In Car

Hehehhehee morning uollss
Dah lama tak update blog suam-suam ni kan
Haishhh x sempat weii walaupun banyak yg nak dicoretkan 

Ahaaa nampak kan tajuk kat atas nun
Ada lak gambo lg tu
Huhuhuhu 1st time ni drive dengan baby Najwaa kat sebelah
Minggu lepas Khamis lepas amik Najlaa kat tadika kul 12, kami zass balik Melaka lebih kurang jam 1.30 tghari
Sebelum gerak tu susukan baby dulu
Tapi standby gak dengan susu botol dalam warmer bag
Dengan lafaz bismillah gerak la kami 3 beranak
Nenek siap bekalkan kakak Najlaa roti gardenia cekelat, milo kotak huhuhu takut beno cucu dia lapar
Oooo napa nenek x ikut ek
Nenek hari yg sama kami gerak ke Melaka tu nenek naik bas g JB
Pasal adik aku dah ada tanda2 nak beranak hahahahaaa

Nape gatal nak balik Melaka ekk 
Muahahahah darling coti uollssss
Walaupun 5 hari je chenta hati balik gak Malaya nak jengah anak bini
Darling smpai msia jumaat pagi
Amik aje cab terus ke klebang

Ok citer balik pasal anak2 dalam keta
Najlaa lepas makan minum layan ipad terus la tido
Najwaa mmg dari umah dah lelap
Sekali sampai area Pt Jawa melalak pulak
Aisehhh...
Hah nampak sign masjid ok la leh singgah jap mana tau dia nak menempel jap susu cap gantung kan
Tak tentu arah dah aku hahahaha ropanya ngigau daaa
Tetiba senyap aku tengok sambung tido
Fuhhhhh
Dan akhirnya berjaya drive sampai melaka
Singgah jap isi perut kat Tesco
Hah masa nak kuokan si kecik dari baby car seat ke stroller dia melalak
Masuk je dlm Kluang Station kena aircond lelap balik
Makanya mama makan dengan aman dan lahap
Hahahaha lapor weiii

Dannnn
Hari ni mula la tugas aku jadi supermom kengkonon la
Semalam papa dah balik
Dah tu kena la nganto kakak ke tadika
Bangun 6 pagi jerang air, gorengkan nugget utk bekal
Elok je lepas aku solat subuh najwaa bangun
Bagi susu, burp baringkan semula
Laju2 mandikan kakak
Hah pastu pakai la baju sendiri ek
Najwaa dah start nyanyi

Sempat la aku goreng cakoi utk tekak aku, minum air kupi Collagen cuppocino
Pastu zasss
Hehhehee baik je dia masa anto kakak ke tadika
Kakak pun excited ni adik ikut skali
Wajah keriangan si adik
Ok kang update lagi
Daaaaa

7 Gtau jek:

Nurzakiah Hanum said...

comelnya

hazlina azmi said...

syukur anak2 behave masa drivekan..
blogwalking....feel free to visit blog saya pulak dan be my followers ya..http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Puan Ida said...

salam perkenalan dari ida
bagus anak2 diam je masa bawa kete ye
x kilam kibut juga kan hehehe
jemput singgah blog ida ye
umielman.blogspot.com
dah follow blog ni 1322

Lydia Miza said...

Baiknya dia duk diam diam dlm kereta

Marsha~ said...

teringat lak aku ambil hantar anak2 ke sekolah masa nenek diorg berkempen kat terengganu.... bwak si kecik tu... masa nak menetek mmg harule.... heuheuheu

NEKCIK said...

Masyaallah tomelnya dak kecik ni...kalau dekat nekcik dah cubit cubit dah!!

cikpuanhady said...

alahai, comelnya najwaa..tahniah..baru tau ada baby baru..maklumler baru buka blog..

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in